Afdrukken

Kruidnoten banketstaaf

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram amandelmeel, zie notities
  • 70 gram agavesiroop
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 teaspoons speculaaskruiden
  • 2 teaspoons gemalen kaneel
  • 50 gram appelmoes
  • 1/2 rol vers bladerdeeg uit de koeling, bijvoorbeeld van AH huismerk
  • klein beetje plantaardige melk, om te bestrijken
  • handje kruidnoten, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het amandelmeel met de agavesiroop, citroenrasp, speculaaskruiden, gemalen kaneel en appelmoes.
  • Vorm het met je handen in een rol die iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg uit en maak een beetje vochtig met wat water.
  • Leg de rol amandelspijs er op.
  • Vouw het bladerdeeg aan beide kanten dicht en vouw de zijkanten er overheen.
  • Leg de rol bladerdeeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met een beetje plantaardige melk met een bakkwastje.
  • Druk over de lengte van het bladerdeeg ongeveer 10 á 11 kruidnoten en verwijder ze weer.
  • Bak de kruidnoten niet mee, maar hou ze apart.
  • Bak de banketstaaf 20 minuten in de oven goudbruin.
  • Duw de kruidnoten weer terug in de holtes en snij in stukken.

Notities

  • Amandelmeel kun je in de meeste supermarkten kopen. Ik heb zelf meestal het amandelmeel van het eigen merk van AH of van het merk Smaakt.
  • De meeste kruidnoten uit de winkel zijn vegan. Kijk op deze pagina om te zien welke dat allemaal zijn.
  • Weinig tijd? Vervang dan het amandelmeel en agavesiroop door kant en klaar amandelspijs van bijvoorbeeld Dr. Oetker en meng daar het citroensap, de kruiden en appelmoes door.