Kruidnoten banketstaaf
- 200 gram amandelmeel, zie notities
- 70 gram agavesiroop
- 1 theelepel citroenrasp
- 4 teaspoons speculaaskruiden
- 2 teaspoons gemalen kaneel
- 50 gram appelmoes
- 1/2 rol vers bladerdeeg uit de koeling, bijvoorbeeld van AH huismerk
- klein beetje plantaardige melk, om te bestrijken
- handje kruidnoten, zie notities
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het amandelmeel met de agavesiroop, citroenrasp, speculaaskruiden, gemalen kaneel en appelmoes.
- Vorm het met je handen in een rol die iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg.
- Rol het bladerdeeg uit en maak een beetje vochtig met wat water.
- Leg de rol amandelspijs er op.
- Vouw het bladerdeeg aan beide kanten dicht en vouw de zijkanten er overheen.
- Leg de rol bladerdeeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk met een beetje plantaardige melk met een bakkwastje.
- Druk over de lengte van het bladerdeeg ongeveer 10 á 11 kruidnoten en verwijder ze weer.
- Bak de kruidnoten niet mee, maar hou ze apart.
- Bak de banketstaaf 20 minuten in de oven goudbruin.
- Duw de kruidnoten weer terug in de holtes en snij in stukken.
Notities
- Amandelmeel kun je in de meeste supermarkten kopen. Ik heb zelf meestal het amandelmeel van het eigen merk van AH of van het merk Smaakt.
- De meeste kruidnoten uit de winkel zijn vegan. Kijk op deze pagina om te zien welke dat allemaal zijn.
- Weinig tijd? Vervang dan het amandelmeel en agavesiroop door kant en klaar amandelspijs van bijvoorbeeld Dr. Oetker en meng daar het citroensap, de kruiden en appelmoes door.