1/2 rol vers bladerdeeg uit de koeling, bijvoorbeeld van AH huismerk
klein beetje plantaardige melk, om te bestrijken
handje kruidnoten, zie notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het amandelmeel met de agavesiroop, citroenrasp, speculaaskruiden, gemalen kaneel en appelmoes.
Vorm het met je handen in een rol die iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg uit en maak een beetje vochtig met wat water.
Leg de rol amandelspijs er op.
Vouw het bladerdeeg aan beide kanten dicht en vouw de zijkanten er overheen.
Leg de rol bladerdeeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met een beetje plantaardige melk met een bakkwastje.
Druk over de lengte van het bladerdeeg ongeveer 10 á 11 kruidnoten en verwijder ze weer.
Bak de kruidnoten niet mee, maar hou ze apart.
Bak de banketstaaf 20 minuten in de oven goudbruin.
Duw de kruidnoten weer terug in de holtes en snij in stukken.
Notities
Amandelmeel kun je in de meeste supermarkten kopen. Ik heb zelf meestal het amandelmeel van het eigen merk van AH of van het merk Smaakt.
De meeste kruidnoten uit de winkel zijn vegan. Kijk op deze pagina om te zien welke dat allemaal zijn.
Weinig tijd? Vervang dan het amandelmeel en agavesiroop door kant en klaar amandelspijs van bijvoorbeeld Dr. Oetker en meng daar het citroensap, de kruiden en appelmoes door.