Hacks #1: de perfecte wentelteefjes

Deel 1 van de gloednieuwe serie hacks, waarin ik in ieder deel een uitgeprobeerde hack met je deel. Oftewel handigheidjes en slimme trucs om koken, bakken en andere zaken rondom de keuken en het huishouden een stuk makkelijker te maken! In dit eerste deel laat ik je zien hoe ik de lekkerste vegan wentelteefjes heb gemaakt met maar 1 simpele stap toe te voegen aan hoe ik ze normaal bereid. Geloof me, dit wil je proberen!

Geroosterd brood

Het is supersimpel maar maakt veel verschil in het resultaat: rooster de boterhammen voordat je ze verder gaat bereiden tot wentelteefjes! Ze worden op deze manier veel krokanter, maar ook luchtiger van binnen. Ik heb deze inmiddels al twee keer gemaakt, zo lekker zijn ze.

Recept vegan wentelteefjes met geroosterde amandelen en blauwe bessen

Afdrukken

De perfecte wentelteefjes

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 40 gram bloem
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml. plantaardig melk, bijvoorbeeld soja- of havermelk
  • plantaardige margarine of kokosolie, om te bakken
  • 6 sneden brood naar keuze
  • stukje vegan boter in kleine plakjes gesneden
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Rooster de boterhammen in een broodrooster.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het begint te kleuren.
  • Meng de bloem, suiker en kaneel in een grote kom.
  • Voeg het vanille extract en de plantaardige melk toe en meng.
  • Schenk het mengsel in een diep bord of platte schaal.
  • Smelt wat plantaardige margarine of kokosolie in een koekenpan.
  • Haal de sneden brood aan beide kanten door het mengsel en bak aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
  • Serveer met de klontjes vegan boter, amandelschaafsel, blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating