Afdrukken

De perfecte wentelteefjes

Ingrediënten

Scale
  • 40 gram bloem
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml. plantaardig melk, bijvoorbeeld soja- of havermelk
  • plantaardige margarine of kokosolie, om te bakken
  • 6 sneden brood naar keuze
  • stukje vegan boter in kleine plakjes gesneden
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Rooster de boterhammen in een broodrooster.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het begint te kleuren.
  • Meng de bloem, suiker en kaneel in een grote kom.
  • Voeg het vanille extract en de plantaardige melk toe en meng.
  • Schenk het mengsel in een diep bord of platte schaal.
  • Smelt wat plantaardige margarine of kokosolie in een koekenpan.
  • Haal de sneden brood aan beide kanten door het mengsel en bak aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
  • Serveer met de klontjes vegan boter, amandelschaafsel, blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.