Lasagnesoep – TikTok ontdekkingen #38

In deze serie deel ik TikTok hacks en ontdekkingen die ik heb uitgeprobeerd. Deze keer de overheerlijke lasagnesoep. Supermakkelijk om te maken en zo ontzettend smaakvol!

Lasagnesoep

Lasagne, maar dan anders. Niet in laagjes uit de oven in een schotel maar in stukjes in de soep. Deze goedgevulde maaltijdsoep zet je in een half uurtje op tafel en je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. In dit artikel lees je de vegan versie van het recept dat nu viral gaat, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan:

  • een paar lepels vegan pesto erdoor
  • plantaardige geraspte kaas erover
  • bak voor een extra portie groenten in blokjes gesneden wortel en courgette mee bij het vegan gehakt

Afdrukken

TikTok ontdekkingen #38: lasagnesoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • olie, om te  bakken
  • 1 schaal vegan gehakt (ik gebruikte deze keer Beyond Meat gehakt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel rode chilivlokken (of paprikapoeder voor iets minder pittig)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/1 theelepel zwarte peper
  • 1 fles passata
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250 gram lasagnebladen (let op dat het geen ei bevat)
  • flinke hand spinazie

vegan ricotta (optioneel)

  • 200 gram tofu
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui een minuutje, voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg het vegan gehakt toe en breek met een houten spatel in kleine stukjes. Bak het vegan gehakt tot het begint te kleuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door het vegan gehakt.
  • Voeg de specerijen, zout en peper toe en bak een minuutje.
  • Voeg de passata en groentebouillon door en roer alles door.
  • Breek de lasagnebladen in kleine stukjes en voeg toe aan de soep.
  • Snij de spinazie in dunne reepjes.
  • Laat de soep een minuut of 10 zachtjes koken tot de stukjes lasagne beetgaar zijn en voeg tijdens de laatste minuut de spinazie toe.
  • Maak de vegan ricotta door alle ingrediënten te mengen in een hakmolen of blender.
  • Serveer de soep en schep er naar smaak een lepel vegan ricotta door.

Zou ik het nog een keer maken?

Absoluut. En eerlijk: deze trending soep is niet echt nieuw. Het heeft een opleving, zullen we maar zeggen. Want lasagnesoep bestaat al heel lang, heb het zelf ook eens gemaakt jaren geleden. Dit was een fijne reminder om het vaker te maken, zeker als wat zwaardere soep tijdens deze koudere periode van het jaar!

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star