Pumpkin spice crompouce met amandel

Dé hit wat betreft lekkernijen van de bakker van 2023 is toch wel de crompouce. Dit gebakje is een kruising tussen een tompouce en een croissant en die maak je heel makkelijk zelf thuis, zoals ik hier liet zien. Ik maakte nog een variant die perfect past bij deze tijd van het jaar, namelijk met pumpkin spice en geroosterde amandel!

Update en disclaimer

Het is je vast niet ontgaan, er is veel te doen geweest rondom deze roze lekkernij de afgelopen week. De eigenaresse van Brammetje Bakery heeft laten weten dat zij gedurende de coronalockdown in 2020 de Crompouce heeft bedacht. Daarom hierbij deze disclaimer: de one and only bedenker van de Crompouce® is Ulrika Menig!

Croissants

De meeste croissants zijn vanwege de roomboter en soms eigeel erin niet vegan. Maar gelukkig zijn er een aantal vegan varianten verkrijgbaar, namelijk:

  • AH afbakcroissants 4 stuks
  • Schoof afbakcroissants 4 stuks (verkrijgbaar bij PLUS)
  • Albert Heijn croissants in blik 6 stuks
  • Albert Heijn supercroissants in blik 6 stuks
  • Jumbo croissants in blik 6 stuks
  • Jumbo supercroissants in blik 6 stuks
  • Danerolles Party Mini’s in blik 24 stuks

Chocolade glazuur

Sommige versies van de crompouce worden gemaakt met glazuur dat bestaat uit roze gekleurd chocolade. Ik koos voor vegan witte chocolade, dat geeft een lekker zoet en knapperig laagje bovenop. Vegan witte chocolade is er van verschillende merken, zoals:

  • Jumbo huismerk vegan chocolade wit
  • Maître Mathis verkrijgbaar bij Albert Heijn

Banketbakkersroom

Dit kun je zelf maken zoals ik heb gedaan met custardpoeder voor deze vegan puddingbroodjes. Maar er is sinds een poosje een fijne basis van Dr. Oetker verkrijgbaar die vegan is én waaraan je slechts plantaardige melk aan toe hoeft te voegen. Ideaal!

Pumpkin spice kruiden

Pumpkin spice kruiden bestaan meestal uit een mengsel van specerijen zoals kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, piment en kardemom. Je kunt het zelf maken zoals je hier kunt zien of voor het gemak van een kant en klaar mengsel gaan die in sommige supermarkten verkrijgbaar is.

Afdrukken

Pumpkin spice crompouce

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 vegan croissants
  • 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel
  • 2 repen vegan witte chocolade
  • 1 flinke theelepel kokosolie, optioneel (om de chocolade mooier hard te laten worden)
  • kaneel
  • 1 zakje mix voor banketbakkersroom
  • 350 ml. plantaardige melk
  • 2 theelepels pumpkin spice mix

Bereidingswijze

  • Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking af en laat afkoelen.
  • Snij de croissants open aan één kant.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het begint te kleuren.
  • Smelt de vegan witte chocolade met (optioneel) kokosolie in een smeltkom of in de magnetron.
  • Verdeel de gesmolten vegan witte chocolade met een bakkwast over de croissants, verdeel het geroosterd amandelschaafsel erover en strooi er wat kaneel over.
  • Zet in de koelkast tot de chocoladelaag is hard geworden.
  • Bereid intussen de banketbakkersroom en voeg de pumpkin spice kruiden toe.
  • Vul met behulp van een spuitzak de croissants met de banketbakkersroom.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star