TikTok ontdekkingen #35: rockstar bread met slechts 4 ingrediënten

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit brood dat ik het wilde proberen.

Rockstar bread

Ze heeft het rockstar bread genoemd, want wanneer je dit brood bakt mag jij jezelf een rockstar in de keuken noemen. Leuk! Verder is het fijn dat je geen ingewikkelde of dure apparaten nodig hebt: alleen een oven en wat ingrediënten. Hou er wel rekening mee dat het brood een nachtje de tijd nodig heeft om te rijzen.

Vier ingrediënten

En die heb je vast al in huis: bloem, zout, gist en water. That’s it!

Oordeel

Wat een onwijs makkelijk recept en wat een uitkomst voor vele mensen in deze duren tijden. Het smaakt heerlijk: een krokante korst en zacht van binnen. Een andere structuur dan brood uit de supermarkt, het is wat steviger maar ik vind het erg lekker. Het wordt wel vrij snel oud, dat komt natuurlijk omdat er geen conserveringsmiddelen en broodverbeteraars in zitten zoals wel het geval is bij brood uit de supermarkt. Maak wat je die dag of de dag erna zal eten. Invriezen heb ik nog niet geprobeerd, maar dat is misschien een optie.

Zou ik het nog een keer maken?

Ja, zeker! Alleen zou ik het recept dan halveren en één brood maken. Ik vond het heerlijk toen het net uit de oven kwam, nog een beetje warm. Na een dag vond ik het al minder lekker, het brood wordt wat stugger en de buitenkant harder. Maar om het nog dezelfde dag op te eten: ja! Ik zou de volgende keer experimenteren met wat extra mix-ins zoals zaden of sesamzaadjes bovenop voor wat extra smaak.

Het filmpje

@vonnie_m_andkids Homemade bread! #bread #sugarfree #sugarfreebread #homecook #rockstarbread #easybread #bakerystylebread #bestbread #homechef #fyp #foryoupage #baguet #aussiemum #melbournemum #cookwithme #breadrecipe #cheapbread ♬ Yummy – Justin Bieber

Zo ziet het deeg eruit na een nachtje rusten:

Afdrukken

TikTok ontdekkingen #35: rockstar bread met slechts 4 ingrediënten

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 broden 1x

Ingrediënten

Scale
  • 3 1/2 cups (525 gram) tarwebloem
  • 1 teaspoon zout
  • 1/2 teaspoon droge gist (een half zakje van 7 gram)
  • 480 ml. warm water van ongeveer 40 graden

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het zout en gist en voeg beetje bij beetje het water toe.
  • In het filmpje zie je hoe de structuur er uit moet zien, het kan zijn dat je niet al het water gebruikt maar een beetje overhoudt.
  • Bedek de kom met huishoudfolie en laat een nachtje staan op het aanrecht bij kamertemperatuur.
  • De volgende ochtend ziet het er zo uit als op de foto: het is gerezen en het ziet er luchtig uit.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul een bakblik met water en zet het onderin de oven. Verwarm ook de bakplaat waarop je de broden gaat bakken voor.
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en bestrooi met een beetje bloem.
  • Laat het deeg uit de kom glijden en vouw het deeg om tot een egale bal.
  • Verdeel in twee stukken en kneed het tot de gewenste vorm, zoals een stokbrood of wat ovaler.
  • Laat 30 minuten rusten.
  • Bedek de broden met wat extra bloem en snij aan de bovenkant licht in over de lengte met een mes.
  • Laat het bakpapier met de broden glijden op de voorverwarmde bakplaat.
  • Bak de broden voor 35 minuten.
  • Verwijder het bakblik met water uit de oven.
  • Zet de temperatuur lager op 160 graden en bak nog eens 5 minuten.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Lot

    Brood ziet er heerlijk uit. Ik vraag me af of ik het ook met zelfrijzend bakmeel kan maken EN dan ook nog de gist want het moet nog nacht staan.
    Had voor appelbeignets een pak teveel gemkocht en dat wil ik niet lang laten staan.
    Ben vandaag voor het eerst goed aan het rondkijken op je blog, de naam wel vaker tegengekomen maar nooit goed gekeken. Heb nu een stiefdochter die vega is gaan eten en geen zuivel mag. Dus voor komende lunch recepten aan het verzamelene

    7 januari 2023 at 14:28
  • reageer

    Recipe rating