1/2 teaspoon droge gist (een half zakje van 7 gram)
480 ml. warm water van ongeveer 40 graden
Bereidingswijze
Meng de bloem met het zout en gist en voeg beetje bij beetje het water toe.
In het filmpje zie je hoe de structuur er uit moet zien, het kan zijn dat je niet al het water gebruikt maar een beetje overhoudt.
Bedek de kom met huishoudfolie en laat een nachtje staan op het aanrecht bij kamertemperatuur.
De volgende ochtend ziet het er zo uit als op de foto: het is gerezen en het ziet er luchtig uit.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul een bakblik met water en zet het onderin de oven. Verwarm ook de bakplaat waarop je de broden gaat bakken voor.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en bestrooi met een beetje bloem.
Laat het deeg uit de kom glijden en vouw het deeg om tot een egale bal.
Verdeel in twee stukken en kneed het tot de gewenste vorm, zoals een stokbrood of wat ovaler.
Laat 30 minuten rusten.
Bedek de broden met wat extra bloem en snij aan de bovenkant licht in over de lengte met een mes.
Laat het bakpapier met de broden glijden op de voorverwarmde bakplaat.
Bak de broden voor 35 minuten.
Verwijder het bakblik met water uit de oven.
Zet de temperatuur lager op 160 graden en bak nog eens 5 minuten.