TikTok ontdekkingen #35: rockstar bread met slechts 4 ingrediënten
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 broden 1x
- 3 1/2 cups (525 gram) tarwebloem
- 1 teaspoon zout
- 1/2 teaspoon droge gist (een half zakje van 7 gram)
- 480 ml. warm water van ongeveer 40 graden
- Meng de bloem met het zout en gist en voeg beetje bij beetje het water toe.
- In het filmpje zie je hoe de structuur er uit moet zien, het kan zijn dat je niet al het water gebruikt maar een beetje overhoudt.
- Bedek de kom met huishoudfolie en laat een nachtje staan op het aanrecht bij kamertemperatuur.
- De volgende ochtend ziet het er zo uit als op de foto: het is gerezen en het ziet er luchtig uit.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul een bakblik met water en zet het onderin de oven. Verwarm ook de bakplaat waarop je de broden gaat bakken voor.
- Leg een vel bakpapier op het aanrecht en bestrooi met een beetje bloem.
- Laat het deeg uit de kom glijden en vouw het deeg om tot een egale bal.
- Verdeel in twee stukken en kneed het tot de gewenste vorm, zoals een stokbrood of wat ovaler.
- Laat 30 minuten rusten.
- Bedek de broden met wat extra bloem en snij aan de bovenkant licht in over de lengte met een mes.
- Laat het bakpapier met de broden glijden op de voorverwarmde bakplaat.
- Bak de broden voor 35 minuten.
- Verwijder het bakblik met water uit de oven.
- Zet de temperatuur lager op 160 graden en bak nog eens 5 minuten.