Afdrukken

TikTok ontdekkingen #35: rockstar bread met slechts 4 ingrediënten

Ingrediënten

Scale
  • 3 1/2 cups (525 gram) tarwebloem
  • 1 teaspoon zout
  • 1/2 teaspoon droge gist (een half zakje van 7 gram)
  • 480 ml. warm water van ongeveer 40 graden

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het zout en gist en voeg beetje bij beetje het water toe.
  • In het filmpje zie je hoe de structuur er uit moet zien, het kan zijn dat je niet al het water gebruikt maar een beetje overhoudt.
  • Bedek de kom met huishoudfolie en laat een nachtje staan op het aanrecht bij kamertemperatuur.
  • De volgende ochtend ziet het er zo uit als op de foto: het is gerezen en het ziet er luchtig uit.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul een bakblik met water en zet het onderin de oven. Verwarm ook de bakplaat waarop je de broden gaat bakken voor.
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en bestrooi met een beetje bloem.
  • Laat het deeg uit de kom glijden en vouw het deeg om tot een egale bal.
  • Verdeel in twee stukken en kneed het tot de gewenste vorm, zoals een stokbrood of wat ovaler.
  • Laat 30 minuten rusten.
  • Bedek de broden met wat extra bloem en snij aan de bovenkant licht in over de lengte met een mes.
  • Laat het bakpapier met de broden glijden op de voorverwarmde bakplaat.
  • Bak de broden voor 35 minuten.
  • Verwijder het bakblik met water uit de oven.
  • Zet de temperatuur lager op 160 graden en bak nog eens 5 minuten.