Deze stevige soep vol groenten is makkelijk om te maken en heel lekker. Maak vooral veel: wat je overhoudt kan in de vriezer en is ideaal na een lange dag met wat brood als maaltijd!
Winterse soep met pastinaak, wortel en linzen
Benodigdheden
- soeppan
- staafmixer
- Genoeg voor: 6 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- olie, om te bakken
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 prei, in kleine stukjes gesneden
- 1 pastinaak, in kleine blokjes gesneden
- 3 wortels, in plakjes gesneden
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 1/2 liter groentebouillon
- 1/2 liter water
- 1 blik linzen 400 gram
- handje spinazie
- peterselie, optioneel als garnering
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in een grote soeppan.
- Bak de uien voor een paar minuten tot ze zacht worden.
- Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de geelwortel, komijn en tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de prei, pastinaak, wortel, aardappel toe en vervolgens de groentebouillon en het water.
- Laat ongeveer 25 minuten op laag vuur zachtjes koken, roer regelmatig door.
- Voeg de laatste minuut de helft van de linzen en spinazie toe.
- Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte.
- Voeg de overige linzen toe en verwarm nog een minuutje.
- Garneer eventueel met peterselie.
geen reacties