Afdrukken

Winterse soep met pastinaak, wortel en linzen

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 prei, in kleine stukjes gesneden
  • 1 pastinaak, in kleine blokjes gesneden
  • 3 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 1/2 liter water
  • 1 blik linzen 400 gram
  • handje spinazie
  • peterselie, optioneel als garnering

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een grote soeppan.
  • Bak de uien voor een paar minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de geelwortel, komijn en tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de prei, pastinaak, wortel, aardappel toe en vervolgens de groentebouillon en het water.
  • Laat ongeveer 25 minuten op laag vuur zachtjes koken, roer regelmatig door.
  • Voeg de laatste minuut de helft van de linzen en spinazie toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte.
  • Voeg de overige linzen toe en verwarm nog een minuutje.
  • Garneer eventueel met peterselie.