Hummus met plantaardig gehakt

Deze combinatie wordt in het Midden-Oosten vaak gegeten: hummus geserveerd met gehakt en pijnboompitten. Ik maakte een plantaardige variant en serveerde er flatbread en paprika bij om te dippen. Heel lekker!

Gedroogd of uit blik

Je kunt in de supermarkt kiezen uit vele soorten hummus. Maar zelfgemaakt is het lekkerste, het liefst met gedroogde kikkererwten. Daarvoor moet je wel voldoende tijd reserveren, de kikkererwten moeten eerst een nachtje weken en vervolgens nog worden gekookt, kijk voor een recept daarvoor hier. Ik ben voor deze keer voor een snellere optie gegaan: kikkererwten uit blik!

Ontvellen

Het is bij het gebruik van kikkererwten uit blik wel belangrijk dat je eerst de vliesjes eraf haalt. Dat is best even een klusje maar wel de moeite waard. De hummus zal daardoor veel gladder van structuur zijn! Het gaat heel makkelijk: neem een kikkererwt tussen duim en wijsvinger en schuif met je andere hand het vliesje los.

Pijnboompitten

Die zijn gigantisch duur momenteel, zelfs bij de budget supermarkten. Wil je gaan voor een wat betaalbaarder alternatief, kies dan fijngehakte nootjes of laat het weg.

Aquafaba

Gooi het vocht uit het blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd niet weg, maar vang het op en gebruik het voor een ander lekker recept. Wat dacht je van meringues? Of chocolademousse of maïskoekjes?

Afdrukken

Hummus met plantaardig gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 3 eetlepels verse citroensap
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • olijfolie, om te bakken en wat extra om te garneren
  • 1 schaaltje plantaardig rul gehakt
  • handje pijnboompitten
  • flatbread, in reepjes gesneden
  • groene paprika, in reepjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verwijder de vliesjes van de kikkererwten.
  • Pureer de kikkererwten met het citroensap, tahin, knoflook en zout in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en zet apart.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het plantaardig gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de hummus in een schaaltje, sprenkel er wat olijfolie over en schep vervolgens het plantaardige gehakt over de helft van de hummus.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met flatbread en paprika of andere groenten naar keuze.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star