Maïskoekjes

Misschien kwam het onbewust door dit populaire clipje/liedje, maar ik kreeg ineens ontzettend trek in iets met maïs. En toen bakte ik deze ‘koekjes’ ermee! Superlekker en ontzettend makkelijk. Ik heb ze inmiddels al twee keer gemaakt. En het is ook nog eens een heel budget vriendelijk gerechtje!

Aquafaba

Om de maïs te binden met de rest van de ingrediënten gebruikte ik in plaats van ei een goedje dat de meeste mensen wegspoelen bij het afgieten: het vocht uit een blik kikkererwten. Hier kun je echter de heerlijkste dingen mee maken én het is ideaal voor gerechten als deze. Dit vocht wordt ook wel aquafaba genoemd en op deze pagina schreef ik er meer over. Kijk onderaan voor wat je er zoal mee kunt maken! En mocht je het je afvragen: nee, je proeft het niet in deze koekjes!

Budget vriendelijk

Deze maïs koekjes hoeven je niet veel te kosten. Deze producten gebruikte ik, prijzen zijn van 14-9-2022 dus kunnen afwijken mocht je dit later zien:

  • 1 blik AH huismerk maïskorrels € 1,49
  • 1 blik Valle del Sole kikkererwten (de kikkererwten gebruik je dus niet, alleen het vocht ervan) € 0,89
  • bloem en bakpoeder heb je vast al in huis
  • sambal oelek van het huismerk van AH € 0,55 voor een fles (je hebt maar een beetje nodig)
  • 2 bosuitjes € 0,65 kost een bos, je bent ongeveer 25 cent kwijt hieraan
  • olie heb je vast al in huis
  • de sriracha mayonaise is optioneel

Afdrukken

Maïs pannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 8 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik maïs van 400 gram
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 6 eetlepels van het vocht uit het blik kikkererwten
  • 40 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 á 2 theelepels sambal oelek
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • olie, om in te bakken
  • vegan mayonaise
  • sriracha (hete chilisaus)

Bereidingswijze

  • Giet de maïs af met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bewaar het vocht! De kikkererwten heb je niet nodig, gebruik ze voor een ander gerecht, kijk hier voor lekkere ideetjes!
  • Meng de maïskorrels met de bloem en bakpoeder.
  • Voeg vervolgens het kikkererwtenvocht, de sambal oelek en ringetjes bosui toe en meng alles goed.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en schep gelijke bergjes beslag in de pan, ongeveer 3 per keer.
  • Bak de maïskoekjes aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.
  • Garneer eventueel met ringetjes bosui.
  • Lekker met sriracha mayonaise: meng vegan mayonaise met een beetje sriracha.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star