Afdrukken

Maïs pannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik maïs van 400 gram
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 6 eetlepels van het vocht uit het blik kikkererwten
  • 40 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 á 2 theelepels sambal oelek
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • olie, om in te bakken
  • vegan mayonaise
  • sriracha (hete chilisaus)

Bereidingswijze

  • Giet de maïs af met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bewaar het vocht! De kikkererwten heb je niet nodig, gebruik ze voor een ander gerecht, kijk hier voor lekkere ideetjes!
  • Meng de maïskorrels met de bloem en bakpoeder.
  • Voeg vervolgens het kikkererwtenvocht, de sambal oelek en ringetjes bosui toe en meng alles goed.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en schep gelijke bergjes beslag in de pan, ongeveer 3 per keer.
  • Bak de maïskoekjes aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.
  • Garneer eventueel met ringetjes bosui.
  • Lekker met sriracha mayonaise: meng vegan mayonaise met een beetje sriracha.