6 eetlepels van het vocht uit het blik kikkererwten
40 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 á 2 theelepels sambal oelek
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
olie, om in te bakken
vegan mayonaise
sriracha (hete chilisaus)
Bereidingswijze
Giet de maïs af met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bewaar het vocht! De kikkererwten heb je niet nodig, gebruik ze voor een ander gerecht, kijk hier voor lekkere ideetjes!
Meng de maïskorrels met de bloem en bakpoeder.
Voeg vervolgens het kikkererwtenvocht, de sambal oelek en ringetjes bosui toe en meng alles goed.
Verhit wat olie in een koekenpan en schep gelijke bergjes beslag in de pan, ongeveer 3 per keer.
Bak de maïskoekjes aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.
Garneer eventueel met ringetjes bosui.
Lekker met sriracha mayonaise: meng vegan mayonaise met een beetje sriracha.