Aquafaba chocolade mousse

Heb je wel eens gehoord van aquafaba? Dat is het vocht uit een blik kikkererwten dat je normaal weg spoelt. Hier kun je de lekkerste dingen mee maken, zoals meringues waar je vervolgens weer een heerlijke Eton Less mee maakt, kijk maar. Ik maakte er deze keer chocolade mousse mee.

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties
het vocht van 1 blik kikkererwten 400 gram *
120 gram pure chocolade in stukjes
2 eetlepels maple syrup
theelepel vanille extract
eventueel toppings zoals gepofte quinoa, gedroogde kokos, hazelnoten en cacao

* de kikkererwten zelf heb je niet nodig: die kun je bijvoorbeeld omtoveren tot lekkere snack of maak er een ‘tonijn’salade mee

Benodigdheden
handmixer

Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Voeg de maple syrup en vanille extract toe en meng dit er door heen. Giet het vocht van de kikkererwten in een kom en mix tot het wit en stijf is geworden en je er pieken mee kunt maken. Spatel voorzichtig de chocolade er door en meng. Verdeel de mousse over schaaltjes en zet deze minimaal een half uur in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer