Aquafaba chocolade mousse

Heb je wel eens gehoord van aquafaba? Dat is het vocht uit een blik kikkererwten dat je normaal weg spoelt. Hier kun je de lekkerste dingen mee maken, zoals meringues waar je vervolgens weer een heerlijke Eton Less mee maakt, kijk maar. Ik maakte er deze keer chocolade mousse mee.

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties
het vocht van 1 blik kikkererwten 400 gram *
120 gram pure chocolade in stukjes
2 eetlepels maple syrup
theelepel vanille extract
eventueel toppings zoals gepofte quinoa, gedroogde kokos, hazelnoten en cacao

* de kikkererwten zelf heb je niet nodig: die kun je bijvoorbeeld omtoveren tot lekkere snack of maak er een ‘tonijn’salade mee

Benodigdheden
handmixer

Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Voeg de maple syrup en vanille extract toe en meng dit er door heen. Giet het vocht van de kikkererwten in een kom en mix tot het wit en stijf is geworden en je er pieken mee kunt maken. Spatel voorzichtig de chocolade er door en meng. Verdeel de mousse over schaaltjes en zet deze minimaal een half uur in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Françoise van Demen

    Hallo Suzanne, vandaag voor het eerst chocolademousse gemaakt van aquafaba. Na mengen met de chocolade, zag (en smaakte) het heerlijk. Vanavond bij het eten ervan, smaakte het korrelig … heb je enig idee hoe dit komt? Alvast bedankt! Gr. Françoise

    28 maart 2021 at 23:29
    • Reply Suzanne

      Dan verandert er iets in de structuur als het te lang staat zo te horen. Beste is zo kort mogelijk van te voren maken!

      30 maart 2021 at 09:25
  • Reply M. Everse

    Hallo Suzanne,
    Ik heb deze vandaag gemaakt. Het heeft zeker een uur in de koelkast gestaan, maar het was nog niet voldoende opgestijfd. Het was nog meer een soort van pudding. Enig idee wat hier aan te doen? Langer koelen?
    De smaak was helemaal goed overigens.
    Groeten, M. Everse

    4 april 2021 at 19:54
    • Reply Suzanne

      Dat is lastig om te zeggen, heb je het exact zo gemaakt als beschreven staat?

      4 april 2021 at 20:09
      • Reply M. Everse

        Ik denk van wel, maar misschien langer moeten opkloppen. Of de gesmolten chocolade er in een rustiger tempo bij moeten doen?

        7 april 2021 at 14:22

    reageer