Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik met een wel heel speciaal ingrediënt, kijk maar!
Vegan meringues
Deze kun je zelf maken naar dit recept. De meringues zijn enkele dagen houdbaar, dus maak ze vooral van te voren!
Eton Less
Benodigdheden
- steelpan
- 2 glazen
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 125 gram frambozen, uit de vriezer
- scheutje water
- scheutje zoetmiddel zoals agavesiroop
- handje verse frambozen
- vegan slagroom
- een paar meringues, recept voor vegan versie kun je hier vinden
- verse munt, optioneel
Bereidingswijze
- Doe een half doosje bevroren frambozen in een steelpan en zet het vuur laag. Voeg een scheutje water en zoetmiddel naar keuze toe en prak het fruit fijn met een vork. Laat een paar minuutjes zachtjes koken. Laat de saus afkoelen.
- Verdeel om en om de vegan slagroom, afgekoelde frambozensaus, verkruimelde mergingues en verse frambozen over twee glazen.
- Decoreer met munt en serveer.
geen reacties