Eton Less (vegan!)

Ik noem het Eton Less: een vegan/plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met lobbige slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gevriesdroogde frambozen voor een extra crunch. Delicious! Enne, de vegan meringues maakte ik met een wel heel speciaal ingrediënt, kijk maar!

Ingrediënten
gevriesdroogde aardbeien, van NADA bijvoorbeeld *
verse frambozen
Alpro soya cuisine om op te kloppen
meringues, recept voor vegan versie kun je hier vinden

* onder andere te koop bij Marqt, review volgt binnenkort!

Bereidingswijze
Klop de soya cuisine tot het de dikte heeft van opgeklopte slagroom. Suiker toevoegen is niet nodig: de meringues zijn heel zoet evenals het fruit. Schep wat van deze soja room in een glas of ijscoupe. Verkruimel er meringue overheen, bedek met wat verse frambozen en ga zo door tot het glas of ijscoupe vol is. Bestrooi met stukjes gevriesdroogde aardbeien en serveer direct.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Nancy

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen 😀

    6 januari 2017 at 19:09
  • reageer