Vijf keer vijf #1

Vijf keer vijf! In deze rubriek laat ik je van 5 onderwerpen 5 dingen zien. Van leuke blogs tot 5 foto’s waar ik trots op ben. High five!

5 x leuke blogs
Ik volg weinig Nederlandstalige blogs. Ik merk dat wanneer ik teveel om me heen kijk, dat soms een beetje demotiverend/blokkerend kan zijn. Dan denk ik na een uurtje klikken: waarom zou ik in vredesnaam nog bloggen? Wat heb ik toe te voegen? Mijn foto’s zijn bij lange na niet zo creatief en mooi als x en y dan, ik zal nooit zulke picture perfect gerechten maken als zij. En what the… ik had ook net dat idee voor dat artikel, nu zal het net lijken alsof ik kopieër! Way overgedramatiseerd dit, maar het is wel een beetje zo: zo werkt het nu eenmaal bij mij. Toch heb ik een standaard lijstje met Nederlandstalige bloggers die ik regelmatig bezoek en bewonder. Klik met me mee naar:

 1. Cynthia
 2. De Groene Meisjes
 3. Beautylab
 4. Naoki
 5. A cup of life

5 x apps die de moeite waard zijn
Goed, het is een behoorlijke #firstworldproblem maar wel een lastige: mijn mobiel raakt zó snel vol. Gek word ik er van. Soms lijkt het wel alsof ik na een tiental foto’s en evenveel apps al niks meer kan: vol. Gelukkig mag ik mijn abonnement binnenkort verlengen met een nieuw toestel en kan ik hopelijk voor een optie kiezen met meer geheugen, maar voor nu de 5 apps die ik standaard gebruik op mijn iPhone. De 5 die na wikken en wegen want: welke moeten er weg om ruimte te maken zijn overgebleven.

 1. Snapseed – momenteel dé app die ik gebruik om een foto voor social media net even wat lichter of spannender te maken. Deze app is gebruiksvriendelijk en doet gewoon wat ‘ie moet doen.
 2. Volgers+ – deze app is voor de iPhone gratis, alleen kun je niet alles gebruiken zonder er voor te betalen. Ik gebruik ‘m alleen om te zien door welke accounts mijn Instagram wordt ontvolgd. En ook laat deze app je zien wie je juist is gaan volgen. Handig!
 3. Layout – handige app om mooie collages te maken van je foto’s voor op Instagram bijvoorbeeld.
 4. Tastemade – ik kijk een paar keer per week op deze app om de nieuwe video’s te checken. Korte video’s waarin allerlei lekkers wordt gemaakt door leuke mensen: me likey!
 5. Podcasts – via deze app luister ik podcasts terug. Absolute favoriet is Nachtzuster op Radio 1! Maakt minder leuke klusjes als schoonmaken een stuk dragelijker!

5 x foto’s waar ik trots op ben
Van fotografie heb ik weinig verstand. Ik heb korte tijd een spiegelreflex camera gehad, maar kon daar niet mee omgaan. Al die intimiderende knopjes en settings: ik hou het liever bij een eenvoudig exemplaar op de automatische stand en natuurlijk mijn good old iPhone, die ook best prima foto’s maakt. Uiteindelijk gaat het om het geen dat je fotografeert vind ik. Een foto die gemaakt is met een camera van honderden euro’s hoeft niet per definitie mooier te zijn dan die gemaakt is met een mobiele telefoon. Al zeg ik het zelf, ik vond onderstaand 5 foto’s behoorlijk goed gelukt, voor een leek. Heel random en van kort en langer geleden.

 1. Bonbon – Bonbon is echt de meest fotogenieke kat die ik ooit heb gezien. Zodra ik mijn camera of telefoon op haar richt, serieus: er verandert iets aan haar. Bonbon heeft zoveel gezichten, zoveel expressies! Naast dat het gewoon een superlieve en grappige kat is is het een echt fotomodel.
 2. De Kralingse Plas – Ik woon vlak bij de prachtige Rotterdamse Kralingse Plas. Deze foto maakte ik tijdens de zonondergang, toen de hemel in brand leek te staan.
 3. Diezelfde Kralingse Plas – waar ik een selfie voor neem. Of nou ja, een halve selfie. Gemaakt op een superkoude en heel mistige middag: de skyline van Rotterdam achter me is amper te zien. De foto staat symbool voor een letterlijke vage periode in januari 2016, een kleine twee weken voor ik mijn vriend ontmoette.
 4. Herfst selfie – Een schaduw selfie gemaakt tijdens een de herfst in het Kralingse Bos.
 5. Wolken boven Rotterdam – Gemaakt aan de Willemskade in Rotterdam

5 x grappige YouTube video’s
Niet nieuw maar nog altijd grappig. Serieus, kijk ze alle 5.

Laughter is the best medicine

 1. Paulien Cornelisse – je zal nooit meer hetzelfde kijken naar het mannetje dat staat afgebeeld bij oversteekplaatsen.
 2. Beyoncé Single Ladies without music – zo grappig!
 3. Toy Story 2 Bloopers – Timeless
 4. Family Guy Paint Dry – Alleen wanneer je van droge humor houdt though
 5. Jenna Marbles – zo’n beetje alles is hilarisch van deze bekende YouTube ster, maar dit filmpje is een gouwe ouwe. Things girls lie about!

5 x kleine moeite, groot plezier voor je gezondheid
Probeer je deze 5 gewoontes aan te wennen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

 1. Vitamines en mineralen – Eet je gezond en gevarieerd, dan zit je in principe wel goed. Maar ben je vegetariër, vega, zwanger of een dagje ouder, dan is het belangrijk om op je vitamines en mineralen te letten. En sowieso is het lastig om áltijd 100% gezond en afwisselend te eten: niemand is perfect. Bespreek bij twijfels met je huisarts wat voor jou verstandig zou kunnen zijn om bij te slikken. Bij mij bleek dat vitamine B12: daar had ik de laatste keer dat mijn bloed werd onderzocht een licht tekort aan. Dat is niet zo gek: B12 komt van nature alleen voor in dierlijke producten. Het is voor vega’s en vegans dus een goed idee om hier een supplement van te nemen. Lees hier meer over vitamine B12.
  Vegan visolie
  Verder slik ik dagelijks een capsule met vegan visolie: de Testa Omega-3. Huh, visolie? Jazeker! Voor het maken van de visolie capsules die ik slik heeft geen vis het leven hoeven laten. Deze visolie is gemaakt van algenolie en is goed voor het hart, hersenen en ogen. Een goede aanvulling op een vega(n) leefwijze: ik voel me er goed bij! Deze capsules kun je via wateetjedanwel voordelig bestellen:  met code WATEETJEDANWEL krijg je 10% korting! Interesse? Klik dan op deze link.
 2. 1000 stappen per dag – Volgens onderzoekers is dit een heel gezonde norm om te hanteren om je gewicht op peil te houden. En het is gewoon hartstikke goed voor lichaam en geest. Zelf ben ik er in het voorjaar van 2015 mee begonnen. Ik kocht een stappenteller en dat werkte enorm motiverend, je ziet wat je doet en daarnaast zag ik al snel resultaat: ik verloor vele kilo’s en begon letterlijk lekkerder in mijn vel te zitten.
  Een stappenteller vind ik dus een absolute aanrader als het om motivatie om te bewegen gaat. Het zorgt ervoor dat je een halte eerder uit wil stappen met de metro en de rest naar huis wil wandelen of na het eten nog een blokje om gaat. Alles om maar aan dat magische getal 10,000 te komen of beter nog: daarboven. Ik raad het iedereen aan die (net als ik) gruwelt van de sportschool maar wel in shape wil komen en blijven. Eerst eens kijken of stappen tellen wat voor je is? Dan kan ik je het eenvoudigste model van de Jawbone UP Move aanraden, daar ben ik zelf mee begonnen. Een prima beginners-stappenteller voor slechts € 24,95. Blijkt het echt wat voor jou te zijn na een paar maanden gebruik, kun je altijd nog upgraden naar een duurder model met meer mogelijkheden! De Jawbone UP Move kun je hier bestellen in diverse kleuren.
 3. Zorg voor voldoende ontspanning – trek jezelf wekelijks een uurtje terug in de badkamer voor wat welverdiende me time: breng een haar- en gezichtsmasker aan, lak je nagels, zorg voor je zelf! En heb je een bad? Probeer dan zeker eens deze DIY bath bombs. Leuk ook om cadeau te doen aan de persoon in jouw omgeving die ook wel wat me-time kan gebruiken.
 4. Drink voldoende – om je lichaam voldoende gehydrateerd te houden is de aanbevolen norm om per dag minimaal 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Dit kan ook in de vorm van thee zijn of andere drankjes. Of wat dacht je van een lekkere en supergezonde groene smoothie? Of één van mijn persoonlijke favorieten: verse gemberthee met citroen. Kost bijna niks, is zo klaar en gewoon heel lekker. 
 5. Vergeet niet om te ontbijten – het is de belangrijkste maaltijd van de dag en te vaak wordt het overgeslagen. Kijk eens wat een lekkers je allemaal kunt maken als goed begin van de dag. En dat hoeft echt niet veel tijd te kosten, een rijstwafel met pindakaas en banaan bijvoorbeeld geeft je een gezonde dosis energie en maak je in een paar minuten klaar.

Dit artikel bevat een aantal affiliate links. Dat houdt in dat wanneer jij via zo’n link een product koopt, ik daar een klein percentage over krijg. Hiermee hou ik wateetjedanwel.nl up to date. Dank  je voor je support!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Anne

  Oh dat bovenste stukje is zo herkenbaar! Ik maak vaak iets en dan zie ik het precies en heel toevallig ook bij een andere foodblogger voorbij komen. Dan denk ik, laat ik dat maar niet publiceren anders lijk het net of ik heb zitten na-apen..

  30 mei 2017 at 13:46
 • reageer