Vegan vissticks

Op mijn veertiende stopte ik met het eten van vis, vier jaar nadat ik geen vlees meer at. Daarmee liet ik ook vissticks links liggen en hoewel missen een groot woord is, dacht ik er nog wel eens aan terug. Ik vond het heerlijk als kind: thuis aten we het altijd bij gekookte aardappelen en doperwtjes en worteltjes. Ik had me er allang bij neer gelegd dat vissticks iets zijn wat tot een ver verleden behoort. Tot ik op Facebook las dat er iets nieuws in de schappen bij Jumbo ligt: vegan vissticks. Ik ging diezelfde middag nog op pad en gelukkig, ‘mijn’ Jumbo had ze in de koeling: vega vissticks van Woezel en Pip! Zijn ze lekker? Smaken ze als the real thing?

Het antwoord is: HELL YES! Er zijn de afgelopen tijd aardig wat nieuwe vega en vegan producten verschenen en zoveel mensen, zoveel smaken. Maar over deze vissticks heb ik tot nu toe alleen nog maar lovende reacties gelezen en daar sluit ik me 100% bij aan want: wat een geweldig product! Ze smaken inderdaad naar vissticks, worden in de koekenpan lekker krokant en ze zijn gewoon hartstikke lekker.

Ingrediënten: water, paneermeel (tarwebloem, gist, zout, paprikapoeder), sojabonen 17,3%, zonnebloemolie, aardappelzetmeel, verstevigingsmiddel: E509, aroma, tarwebloem, verdikkingsmiddelen: E401 en E461, zout.

Een verpakking met 7 stuks kost € 2,99 en kun je vinden in het koelschap bij Jumbo.

Heb jij de Woezel en Pip vissticks al geprobeerd?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Hennie

  Ik vond ze erg lekker, maar zo erg zout… Of ligt dat aan mij…

  8 augustus 2017 at 18:46
 • Reply Angelina

  Hallo Suzanne,

  Ik ben altijd een beetje in de war. Ik ga de Vegan Challenge doen 1 oktober a.s. Op deze verpakking staat vegetarisch. Jij zegt dat ze vegan zijn. Waar moet ik op letten? Ik zou ze dus links hebben laten liggen in de supermarkt. Thanks voor je uitleg

  10 september 2019 at 10:10
  • Reply Suzanne

   Hi Angelina, wat super dat je mee gaat doen met de Vegan Challenge! Veel succes alvast. En ik kan me de verwarring voorstellen. Deze vissticks zijn vegetarisch maar ook veganistisch. Maar ik vermoed dat er in dezelfde fabriek andere producten worden gemaakt met bijvoorbeeld ei of melk, dan kan er kruisbesmetting ontstaan en zo kunnen de vissticks sporen van allergenen zoals die melk en ei bevatten. Daarom mag er geen veganistisch vermeld worden op de verpakking. Kijk dus vooral altijd op een vegetarisch product of het toevallig ook veganistisch is.

   10 september 2019 at 10:16

  reageer