Review: Blogboek tweede editie

Blogs zijn hotter dan ooit tevoren. Zowel blogs als vlogs schieten al een hele tijd als paddenstoelen uit de grond en iedereen lijkt wel ‘iets’ online te doen of kent iemand die dat doet. Een interessante ontwikkeling, waarover ook behoorlijk veel geschreven is. Door de jaren heen zijn er een aantal populaire boeken verschenen die je van alles uitleggen over bloggen. Ik heb de meeste ervan gelezen en hoewel ik sommige echt heel goed vond, stak er één bovenuit wat mij betreft: het Blogboek van de Vlaamse blogger Kelly Deriemaeker. Onlangs is de herziene editie van dit Blogboek verschenen: die wilde ik lezen! Inmiddels heb ik het uit en vertel je in dit artikel wat ik ervan vond en of het de moeite waard is om aan te schaffen.

Waarom een herziene editie? Omdat niets zo veranderlijk is als het weer én het internet. Plots was daar Snapchat, ontwikkelde Instagram als antwoord daarop Stories en werden bloggers ineens influencers. Er kan een hoop gebeuren in twee jaar tijd en dat vond Kelly ook: tijd voor een herziene editie van het Blogboek. Die eerste heb ik destijds verslonden en van voor naar achter gelezen. Het heeft zelfs een permanent plekje op een plankje boven mijn bureau en ik heb het nog heel wat keren geraadpleegd voor inspiratie. De kracht van Kelly in haar Blogboek vind ik:

  • het is prettig geschreven, alsof de auteur je dit allemaal onder het genot van een kop koffie in een café toevertrouwt
  • ze vertelt veel uit eigen ervaring en andere bloggers die aan het woord komen, ook
  • het boek is zo geschreven dat je niet per se bij het begin hoeft te beginnen. Raadpleeg de inhoudsopgave voor het onderwerp waar jij op dit moment de meeste behoefte aan hebt om meer over te weten

Dit boek is in grote lijnen hetzelfde als editie 1, maar dan dus herschreven en vernieuwd naar deze periode in 2017. Ik heb uit deze editie een aantal zeer bruikbare tips opgedaan waaronder één geniale fotografie tip, die in feite zo simpel is dat ik er van baal dat ik er zelf niet op ben gekomen. Maar goed: heel blij dat ik ‘m nu weet! Welke dat is? Dat ga ik niet verklappen natuurlijk.

Het boek is ingedeeld in diverse thema’s met ieder zijn eigen hoofdstukken. Zo komen bijvoorbeeld de onderwerpen vloggen en geld verdienen aan bod.

Wil jij je blog of vlog naar een nóg beter level tillen, wil je er nog meer uithalen? Benieuwd naar de ervaringen van andere bloggers, die uitgebreid aan het woord komen met ook weer bruikbare tips? Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen, maar dat had je door mijn enthousiasme waarschijnlijk al aan zien komen. 🙂

Het Blogboek is in boekhandels te koop en online onder andere hier als paperback en hier als e-book.

Heb jij het Blogboek al gelezen?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer