Vegan aquafaba meringues

Onlangs maakte ik ze in rainbow variant en een verrukkelijke versie met salted caramel en chocolade. En nu laat ik je zien hoe je gewone meringues maakt met vocht dat je normaal wegspoelt bij het afgieten van een blik kikkererwten genaamd aquafaba. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ze zo’n 2 tot 2 1/2 uur de oven in moeten. Maar dan heb je ook wat: bros van buiten en chewy van binnen! 

Ingrediënten
vocht kikkererwten uit een blik van 400 gram
even zoveel suiker in gewicht

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 90 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het vocht met een mixer. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot het stijf en helemaal wit is geworden. Schep met een lepel gelijkmatige bergjes van dit mengsel op het bakpapier. Laat genoeg ruimte er tussen vrij, want de meringues kunnen tijdens het bakken wat uitlopen. Bak de meringues voor zo’n 2 – 2 1/2 uur in de oven. Wanneer ze niet langer plakkerig maar droog aanvoelen aan de bovenkant, zijn ze klaar. Laat ze goed afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Malou | Blonde Blossom

    Wat een gave manier van meringues maken! Superleuk dat je zoiets met ‘afval’ kan maken, ik ga het graag eens proberen. Malou x

    5 januari 2017 at 19:37
  • Reply Gypsy

    Lijkt me lekker! Kun je dit ook met een andere zoetstof maken, agavestroop bijvoorbeeld?

    6 januari 2017 at 10:20
    • Reply Suzanne

      Ik heb het niet geprobeerd, maar ik verwacht dat dit geen succes zal worden. De suiker zorgt ook voor de luchtigheid van de meringues en dat effect zul je met stroop niet snel krijgen. Maar je kunt het altijd proberen, laat het me dan even weten graag! 🙂

      6 januari 2017 at 10:40

    reageer