Afdrukken

Vegan aquafaba meringues

Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediƫnten

  • het vocht kikkererwten uit een blik van 400 gram
  • even zoveel suiker in gewicht

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 90 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de inhoud van het blik kikkererwten in een vergiet en vang het vocht op. Gebruik de kikkererwten voor iets anders, deze heb je voor dit recept niet nodig.
  • Weeg het vocht en weeg even zoveel gram suiker af.
  • Meng het vocht met een mixer.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot het stijf en helemaal wit is geworden.
  • Schep het mengsel in een spuitzak. Je kunt dit ook met een lepel doen, maar met een spuitzak gaat het makkelijkste.
  • Spuit met de spuitzak gelijkmatige bergjes van dit mengsel op het bakpapier. Laat genoeg ruimte er tussen vrij, want de meringues kunnen tijdens het bakken wat uitlopen. Ik maakte zoals je kunt zien op de foto’s kleine en wat grotere meringues.
  • Bak de meringues voor zo’n 2 – 2 1/2 uur in de oven.
  • Wanneer ze niet langer plakkerig maar droog aanvoelen aan de bovenkant, zijn ze klaar.
  • Laat ze goed afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.