Hummus met plantaardig gehakt
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 3 eetlepels verse citroensap
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel zout
- olijfolie, om te bakken en wat extra om te garneren
- 1 schaaltje plantaardig rul gehakt
- handje pijnboompitten
- flatbread, in reepjes gesneden
- groene paprika, in reepjes gesneden
- Verwijder de vliesjes van de kikkererwten.
- Pureer de kikkererwten met het citroensap, tahin, knoflook en zout in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en zet apart.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het plantaardig gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de hummus in een schaaltje, sprenkel er wat olijfolie over en schep vervolgens het plantaardige gehakt over de helft van de hummus.
- Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met flatbread en paprika of andere groenten naar keuze.