Afdrukken

Hummus met plantaardig gehakt

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 3 eetlepels verse citroensap
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • olijfolie, om te bakken en wat extra om te garneren
  • 1 schaaltje plantaardig rul gehakt
  • handje pijnboompitten
  • flatbread, in reepjes gesneden
  • groene paprika, in reepjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verwijder de vliesjes van de kikkererwten.
  • Pureer de kikkererwten met het citroensap, tahin, knoflook en zout in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en zet apart.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het plantaardig gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de hummus in een schaaltje, sprenkel er wat olijfolie over en schep vervolgens het plantaardige gehakt over de helft van de hummus.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met flatbread en paprika of andere groenten naar keuze.