Chocolade-pindakaas rijstwafels – TikTok ontdekkingen #31

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade!

Rijstwafels

Dat je rijstwafels voor zoveel lekkers, daar was ik al eerder achter gekomen. Zo gebruikte ik ze onder andere voor vegan Filet Americain, Raffaello’s en Ferrero Rocher:

Rijstwafels met pindakaas en chocolade

En toen was daar onderstaand filmpje van een snack die momenteel viral gaat op TikTok. Rijstwafels met een laagje pindakaas en gesmolten chocolade. Je moet er maar op komen!

Het filmpje

@liliforberg4 You NEED to try this healthy snickers rice cake. Such a good snack 🙌🏻 #snickers #healthytreat #food #foodtiktok #healthyrecipes ♬ As It Was – Harry Styles

Langwerpige rijstwafels

Of er waren meer mensen naar de supermarkt gekomen om rijstwafels te kopen of er is een nationaal tekort: ik stond voor een leeg schap, op de extra dikke meergranen en langwerpige versie na. Bij nader inzien lijken de langwerpige rijstwafels me voor deze snack nog veel handiger eigenlijk. En ze zien er ook uit als repen nu! Qua smaak maakt  het natuurlijk niks uit.

Zo maak je ze

Smeer een laagje pindakaas over een rijstwafel. Bedek met gesmolten pure chocolade en pinda’s. Zet even in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.

Variaties

Ik maakte nog een paar variaties:

  • smelt vegan witte chocolade met een beetje kokosolie en meng een gedeelte met geraspte kokos. Smeer dit over een rijstwafel en verdeel er met een vork of spuitzak gesmolten pure chocolade over.
  • gesmolten vegan witte chocolade met een beetje kokosolie met daarover strepen (met vork of spuitzak) gesmolten pure chocolade.
  • vegan caramel met eroverheen gesmolten pure chocolade met een beetje kokosolie mee gesmolten.

Vegan caramel

In het recept voor retro space koeken zie je hoe je vegan caramel maakt. Je hebt maar een klein gedeelte ervan nodig, maar wat je over houdt kun je bewaren in de koelkast. Ook lekker door de koffie voor een caramel latte!

Oordeel

Dit is een smakelijke ontdekking! Het gaat wat ver om te vergelijken met een Snickers, maar lekker is het zeker! Ik bewaar ze in de koelkast, want bij warmer weer smelten ze snel. En ik raad je de langwerpige rijstwafels aan, deze zijn veel handiger hiervoor!

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer