Vegan Raffaello

Na de vegan Ferrero Rocher waren nu Raffaello’s aan de beurt om te veganizen. Deze at ik zo graag voordat ik veganist werd: zalig waren die krokante kokos bonbons met een vulling van witte chocolade binnenin! Ik ben aan de slag gegaan en het resultaat is boven verwachting.

Raffaello

Wat is het precies? Wikipedia omschrijft het als volgt: “Raffaello is een bolvormig snoepje van kokosnoot- amandel dat de Italiaanse fabrikant Ferrero in 1990 op de markt bracht. De praline bestaat uit een bolvormige wafel die is gevuld met een witte melkcrème en wit geblancheerde amandelen. Het is omgeven door een kokoslaag met een chocoladecoating”.

Video

Hieronder kun je de korte video zien waarin ik de vegan Raffaello’s maak.

Veganizen

Zo heb ik de Raffaello geveganized:

Wafel

Voor de crunch van de wafel probeerde ik… rijstwafels! Ik vroeg me af of dat zou werken. Het is goedkoop, overal verkrijgbaar en dient hierbij eigenlijk alleen voor de crunch. Ik kan je vertellen dat dit heel goed werkt! Ik nam de proef op de som en liet een Raffaello proeven aan Fabien zonder te zeggen wat er precies in zat. Hij kon het niet terug proeven en gaf het een 9,5! Ook zelf proefde ik de smaak van rijstwafel totaal niet terug hierin, maar wel de textuur. Absolute aanrader!

Mocht je nou echt niet aan de rijstwafels willen om wat voor reden dan ook, dan zijn er nog 2 alternatieven die voor de Ferrero Rocher prima werken:

Deze wafelbladen uit de Turkse supermarkt: ik betaalde voor deze mega grote verpakking een euro. De wafels zijn helemaal vegan!

Mocht je geen Turkse supermarkt in de buurt hebben kun je ook kiezen voor Manner wafels, deze zijn ook vegan en wat makkelijker verkrijgbaar, namelijk op de koekafdeling van Albert Heijn. Ik heb deze getest en de versie was iets minder crunchy dan de wafels uit de Turkse supermarkt, maar qua smaak maakt het niet veel uit. Eigenlijk hoort er geen chocolade/cacao in de Raffaelo, maar in heel kleine stukjes gemalen zul je hier weinig overheersends van proeven.

Vulling

Dit was een heel makkelijke: de witte vegan pasta van So Vegan So Fine smaakt naar witte chocolade met kokos! Deze pasta is onder andere bij Jumbo en Albert Heijn verkrijgbaar. Het enige wat ik hiermee heb gedaan is het een paar uur invriezen zodat het kneedbaar werd en ik er balletjes van kon maken.

Witte chocolade

De witte chocolade aan de buitenkant heb ik vervangen door één van mijn favoriete plantaardige soorten witte chocolade van Veganz. Deze is bij sommige grotere filialen van Albert Heijn verkrijgbaar. Deze is op basis van rijst en bevat kokos vlokken. Om het iets makkelijker en gelijkmatiger te smelten heb ik ook wat kokosolie toegevoegd, hierdoor wordt de chocolade wat mooier bij het weer hard worden is mijn ervaring.

Afdrukken

Vegan Raffaello

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne
 • Genoeg voor: 12 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
 • 1 potje So Vegan So Fine witte kokospasta
 • 12 amandelen
 • 2 tabletten vegan witte chocolade
 • eetlepel kokosolie
 • ongeveer 3 á 4 rijstwafels
 • handje geraspte kokos

Bereidingswijze

 • Schep de witte kokospasta in een diepvriesbestendig bakje met deksel en zet een paar uur in de vriezer.
 • Draai 12 gelijke balletjes van de witte kokospasta en duw tijdens het draaien in ieder balletje een amandel.
 • Zet de balletjes een kwartiertje terug in de vriezer zodat ze steviger worden, door de warmte van je handen zullen ze zacht geworden zijn.
 • Smelt de vegan witte chocolade en smelt de kokosolie mee.
 • Maal de rijstwafels tot kleine stukjes in een keukenmachine of hakmolen. Niet te klein en niet te groot.
 • Meng de gesmolten witte chocolade met de stukjes rijstwafel.
 • Haal met behulp van 2 vorken de balletjes door het chocolade mengsel en haal ze vervolgens door de geraspte kokos.
 • Zet een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star