Vegan Ferrero Rocher

Deze heerlijke chocolade bonbons met hazelnoten at ik voordat ik veganist werd graag. En ze zijn heel vaak aangevraagd om te veganizen, dus werd het de hoogste tijd! Ik heb 2 versies gemaakt: een klassieke versie die vrijwel precies zo smaakt als het origineel en een versie die een stuk verantwoorder is. Ik begin bij deze met de klassieke versie. Niet gezond, maar voor af en toe: heerlijk!

Ferrero Rocher

Eerst even stilstaan bij waar die zalige chocolaatjes met hazelnoten nou precies uit bestaan. Ik heb de Wikipedia website er op nageslagen en las het volgende: “de Rocher bestaat uit een bolvormige wafel die is gevuld met een nogacrème en een hele hazelnoot, en is bedekt met een laagje gekruimelde noten en chocolade”.

Veganizen

Zo heb ik de Ferrero Rocher veganized:

Wafel

De knapperige wafel in de Rochers heb ik vervangen door wafels die bedoeld zijn om taarten te maken die verkrijgbaar zijn in de Turkse supermarkt. Ik betaalde voor deze mega grote verpakking een euro. De wafels zijn helemaal vegan!

Mocht je geen Turkse supermarkt in de buurt hebben kun je ook kiezen voor Manner wafels, deze zijn ook vegan en wat makkelijker verkrijgbaar, namelijk op de koekafdeling van Albert Heijn. Ik heb deze getest en de versie was iets minder crunchy dan de wafels uit de Turkse supermarkt, maar qua smaak maakt het niet veel uit.

En het klinkt misschien heel raar maar geloof me, dit werkt: rijstwafels. Ik probeerde dit met de vegan Raffaello’s die ik na het maken van deze Ferrero Rochers maakte en stond versteld. Je proeft de rijstwafel totaal niet maar hebt wel de crunch! Ik testte dit door niets hierover te zeggen tegen Fabien, hem een Raffaello te laten proeven en hem te vragen of hij mijn secret ingrediënt kon achterhalen. Test geslaagd: hij gaf de Raffaelo een 9,5 en proefde totaal geen rijstwafel! Maal de rijstwafels tot kleine stukjes in een hakmolen of keukenmachine, niet te fijn en niet te grof.

Vulling met hazelnoot

De vulling heb ik vervangen door iets dat van zichzelf al heel erg lijkt op de vulling van Ferrero Rocher (vind ik persoonlijk) en dat is hazelnotenpasta van Vego. Deze kun je onder andere bij Ekoplaza kopen.

Ook heel geschikt hiervoor is de hazelnotenpasta van So Vegan So Fine die onder andere bij Albert Heijn en Jumbo verkrijgbaar is:

Melkchocolade

De melkchocolade heb ik vervangen door een plantaardige versie, in dit geval van Maître Mathis en is op basis van rijstmelk, deze kocht ik bij Albert Heijn. Dit vind ik zelf een heel goede vervanger voor melkchocolade. Om het iets makkelijker en gelijkmatiger te smelten heb ik ook wat kokosolie toegevoegd, hierdoor wordt de chocolade wat mooier bij het weer hard worden is mijn ervaring.

Afdrukken

Vegan Ferrero Rochers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 potje hazelnotenpasta van bijvoorbeeld Vego of So Vegan So Fine
  • 50 gram hazelnoten en 12 stuks extra
  • 2 tabletten vegan melkchocolade
  • eetlepel kokosolie
  • 1 pakje Manner hazelnootwafels of een wafelblad uit de Turkse supermarkt

Bereidingswijze

  • Schep de hazelnootpasta in een diepvriesbestendig bakje met deksel en zet een paar uur in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Haal de velletjes van de hazelnoten, doe dit met je vingers of een schone doek.
  • Hou 12 hazelnoten apart en maal de rest in een keukenmachine of hakmolen tot grove korrels.
  • Draai 12 gelijke balletjes van de hazelnootpasta en duw tijdens het draaien in ieder balletje een hele hazelnoot.
  • Maal de Manner wafels of de wafel uit de Turkse supermarkt tot grove kleine stukjes in een keukenmachine of hakmolen en strooi in een diep bord.
  • Leg een balletje van de hazelnootpasta in de wafelkruimels op het bord. De pasta zal nu wat zachter zijn door de warmte van je handen. Bestrooi met wafelkruimels rondom en pak het beet, vorm er een rond balletje van en duw de kruimels goed aan.
  • Leg de balletjes in een diepvriesbestendig bakje en zet ze een kwartiertje in de vriezer.
  • Smelt de chocolade en smelt de kokosolie mee.
  • Voeg de gemalen hazelnoot toe aan de gesmolten chocolade en meng goed.
  • Haal de balletjes met behulp van twee vorken één voor één door de chocolade en leg op een stuk bakpapier.
  • Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.

Liever Raffaello? Geen probeem! Kijk hier voor het recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Vera

    Ohhhh YES dit recept had ik nodig! Ferrero’s waren m’n favoriet maar zodra ik vegan begon te eten heb ik ze nooit meer kunnen halen. Thanks for sharing!

    16 februari 2021 at 22:26
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star