Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien.

Vegan crackers

En dat beleg doe ik naast op boterhammen graag op de Lekker vrij crackers van Jumbo.

Deze zijn er ook van het huismerk van AH van de lijn vrij van gluten en deze crackers lijken heel erg op Cracottes, die helaas niet vegan zijn vanwege het ingrediënt weipoeder (van melk).

Ook eet ik graag de lichte spelt crackers van Bolletje, deze kun je in de meeste supermarkten kopen en zijn helemaal vegan!

1. Albert Heijn Americain spread

Deze vind ik heel dichtbij in de buurt van Filet Americain komen zoals ik me die herinner. Een zalige spread op basis van jackfruit! Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,50.

2. Kips vegan paté paprika

Deze smaak vegan paté is net nieuw en ik vind ‘m erg lekker. De paté is op basis van op basis van soja-eiwit en erwteneiwit met paprika, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten voor € 1,89.

3. Albert Heijn plantaardige spread op basis van cashew met sweet jalapeno

Deze spread doet me qua smaak denken aan Slankie sambal smeerkaas, één van mijn favorieten van voor ik veganist werd. Helaas niet qua structuur, maar de smaak doet me er dus aan denken! Deze eet ik ook graag op stukken paprika. Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,59.

4. Good & Green smoked ham

Deze vleesvervanger vind ik één van de meest realistische, in het filmpje kun je ook zien hoe ik een plakje uit elkaar kan trekken. Het is heel elastisch en net echt, al komt de smaak eerder in de buurt van rookvlees dan van ham. Erg lekker, goede bite en nogmaals, net echt. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Deze is ook erg lekker gewikkeld om partjes meloen! Deze is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo voor € 2,79. Ook een aanrader is de vegan carpaccio trouwens die ik al eerder hier liet zien.

Video

Bekijk hieronder de korte video die ik hierover  heb gemaakt:

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Lees verder
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...
Lees verder
Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien. Vegan crackers En dat beleg doe ik naast op boterhammen graag op de Lekker vrij crackers van Jumbo. Deze zijn er ook van ...
Lees verder
Zoete aardappel naan met curry scramble

Zoete aardappel naan met curry scramble

Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
Lees verder
Avocado toast met scrambled tofu

Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Lees verder
Maar wat eet je dan op brood?

Maar wat eet je dan op brood?

Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ...
Lees verder
Broodje avocado met tofu scramble

Broodje avocado met tofu scramble

Een heerlijk broodje met tofu en avocado scramble dat heerlijk is als ontbijt, lunch of met een kop soep als avondmaaltijd ...
Lees verder
Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee!  ...
Lees verder
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer