Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien.

Vegan crackers

En dat beleg doe ik naast op boterhammen graag op de Lekker vrij crackers van Jumbo.

Deze zijn er ook van het huismerk van AH van de lijn vrij van gluten en deze crackers lijken heel erg op Cracottes, die helaas niet vegan zijn vanwege het ingrediënt weipoeder (van melk).

Ook eet ik graag de lichte spelt crackers van Bolletje, deze kun je in de meeste supermarkten kopen en zijn helemaal vegan!

1. Albert Heijn Americain spread

Deze vind ik heel dichtbij in de buurt van Filet Americain komen zoals ik me die herinner. Een zalige spread op basis van jackfruit! Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,50.

2. Kips vegan paté paprika

Deze smaak vegan paté is net nieuw en ik vind ‘m erg lekker. De paté is op basis van op basis van soja-eiwit en erwteneiwit met paprika, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten voor € 1,89.

3. Albert Heijn plantaardige spread op basis van cashew met sweet jalapeno

Deze spread doet me qua smaak denken aan Slankie sambal smeerkaas, één van mijn favorieten van voor ik veganist werd. Helaas niet qua structuur, maar de smaak doet me er dus aan denken! Deze eet ik ook graag op stukken paprika. Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,59.

4. Good & Green smoked ham

Deze vleesvervanger vind ik één van de meest realistische, in het filmpje kun je ook zien hoe ik een plakje uit elkaar kan trekken. Het is heel elastisch en net echt, al komt de smaak eerder in de buurt van rookvlees dan van ham. Erg lekker, goede bite en nogmaals, net echt. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Deze is ook erg lekker gewikkeld om partjes meloen! Deze is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo voor € 2,79. Ook een aanrader is de vegan carpaccio trouwens die ik al eerder hier liet zien.

Video

Bekijk hieronder de korte video die ik hierover  heb gemaakt:

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Sandwich met pesto en kikkererwten salade

Sandwich met pesto en kikkererwten salade

Sandwich met pesto en kikkererwtensalade , dit is een makkelijke, snelle en heerlijke lunch of met een kop soep als avondmaaltijd! ...
Broodje pulled wortel

Broodje pulled wortel

Dit broodje met pulled wortel is binnen 10 minuten klaar en zo lekker! Je kunt wortel zelf raspen of zoals ik heb gedaan, een zakje uit de supermarkt met geraspte wortel. Nog makkelijker! ...
Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Deze wrap is eenvoudig maar zorgt voor zo'n smaakexplosie! De wrap is gevuld met plantaardig roerei op basis van tofu, spinazie, avocado en krijgt een pittige kick door crispy chili olie ...
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 15 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk! ...
Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! ...
Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! ...
Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer