Afdrukken

Vegan Ferrero Rochers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 potje hazelnotenpasta van bijvoorbeeld Vego of So Vegan So Fine
  • 50 gram hazelnoten en 12 stuks extra
  • 2 tabletten vegan melkchocolade
  • eetlepel kokosolie
  • 1 pakje Manner hazelnootwafels of een wafelblad uit de Turkse supermarkt

Bereidingswijze

  • Schep de hazelnootpasta in een diepvriesbestendig bakje met deksel en zet een paar uur in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Haal de velletjes van de hazelnoten, doe dit met je vingers of een schone doek.
  • Hou 12 hazelnoten apart en maal de rest in een keukenmachine of hakmolen tot grove korrels.
  • Draai 12 gelijke balletjes van de hazelnootpasta en duw tijdens het draaien in ieder balletje een hele hazelnoot.
  • Maal de Manner wafels of de wafel uit de Turkse supermarkt tot grove kleine stukjes in een keukenmachine of hakmolen en strooi in een diep bord.
  • Leg een balletje van de hazelnootpasta in de wafelkruimels op het bord. De pasta zal nu wat zachter zijn door de warmte van je handen. Bestrooi met wafelkruimels rondom en pak het beet, vorm er een rond balletje van en duw de kruimels goed aan.
  • Leg de balletjes in een diepvriesbestendig bakje en zet ze een kwartiertje in de vriezer.
  • Smelt de chocolade en smelt de kokosolie mee.
  • Voeg de gemalen hazelnoot toe aan de gesmolten chocolade en meng goed.
  • Haal de balletjes met behulp van twee vorken één voor één door de chocolade en leg op een stuk bakpapier.
  • Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.