Vijf maaltijden bij weinig tijd of zin om te koken

Ik sta graag in de keuken en kan wel zeggen dat koken tot één van mijn grootste hobby’s behoort. Maar ook ik heb soms na een lange dag geen zin (of tijd) om nog lang in de keuken te staan. Dan kies ik vaak voor een snelle en makkelijke maaltijd. De 5 go-to maaltijden die ik momenteel regelmatig eet laat ik je in dit artikel zien!

1. Vegan flammkuchen

Flammkuchen is een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het is zo smaakvol!

2. Burrito bowl

Deze burrito bowl staat heel snel op tafel. Leftovers zijn nog lekkerder de dag erna als lunch! Kijk hier voor het recept.

3. Gnocchi met witlof

Dit is een recept dat afkomstig is van de website van Albert Heijn en ik al heel vaak heb gemaakt. Het is zo ontzettend snel klaar en lekker! Door de gnocchi te bakken wordt het krokant. Ik vind dit veel lekkerder dan gekookte gnocchi. Kijk hier voor het recept!

4. Romige pasta met hummus

Wat een ontdekking: hummus kan heel goed als pastasaus! Wanneer je hummus door gekookte pasta roert wordt het heel romig. Een favoriet momenteel is de combinatie van pasta, hummus en passata. En dan groenten er door en vegan Parmezaanse kaas er over heen: zalig! Kijk hier voor het recept van de spaghetti op de foto en hier voor het recept van de vegan Parmezaanse kaas.

5. Tortilla wrap pizza

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer