Tofu bereiden in een wafelijzer – TikTok ontdekkingen #12

TikTok, je blijft me verbazen. En wat zat ik er voorheen naast, want het bestaat inderdaad voor een gedeelte uit mensen die gekke dansjes doen en woorden aanwijzen. En die skip ik, want is gewoon niet mijn ding. Nee, ik zit tegenwoordig uren te turen naar mijn TikTok app voor de beste foodhacks, tips en recepten! In deze serie deel ik de beste en lekkerste met je. En in dit deel laat ik je zien hoe het experimentje met tofu bereiden in mijn wafelijzer uitpakte.

Wafelijzer

Al jaren gebruik ik dit fijne wafelijzer waar ik al veel wafels mee heb gebakken zoals deze en deze. Mocht je ‘m ook willen bestellen dan kan dat via deze link. Ik krijg dan een klein percentage over je aankoop, of sowieso alles wat je aanschaft na het klikken op de link. Daarmee help je mij enorm: ik steek dat geld weer in de website en het ontwikkelen van vegan recepten! Dit wafelijzer is handig om verticaal (dus staand) op te bergen, scheelt weer kastruimte! Klik hier om het wafelijzer te bestellen.

Benieuwd naar welke andere huishoudelijke apparaten ik gebruik? Kijk daarvoor in dit artikel.

TikTok hack

En dan nu de hack: tofu bereiden in een wafelijzer! Ik zag verschillende video’s voorbij komen hiermee. Dat wilde ik proberen! Het enige dat je hoeft te doen is een blok tofu te laten uitlekken, eventueel droogdeppen met keukenpapier en dan in plakken snijden. Vet de ijzers van het wafel in met wat olie en bak de tofuplakken tot ze beginnen te kleuren. Het resultaat zijn stevige plakken tofu die mij persoonlijk doen denken aan gebakken eiwit.

Ik at het op geroosterd brood met:

 • hummus
 • babyspinazie
 • tomaat
 • gebakken plakken courgette

Wat zalig! Ook probeerde ik uit of het werkt als je voor het bakken pesto op de tofu smeert. Ja en nee: het gaat en het is lekker, maar zorgt voor een enorme knoeiboel in het wafelijzer. Beter is het om de plakken tofu na bereiden in te smeren met pesto. Pesto is trouwens meestal niet vegan vanwege melk en kaas, maar gelukkig zijn er ook vegan soorten pesto zoals:

 • Costa Verdure groene pesto bij AH
 • Puro Vegan Pesto alla Genovese bij AH
 • Puro Vegan pesto rosso bij AH
 • Deli di Paolo Biologisch Pesto Vegan bij Jumbo
 • Of maak zelf vegan pesto!

Aanrader?

Wat mij betreft wel: het scheelt veel gespetter in de pan, het wafelijzer doet het werk en de tofu wordt stevig.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Freya

  Wat leuk! Volgens mij kan dit dan toch ook gewoon in een contactgrill? Dat ziet er misschien minder gek uit dan een wafelijzer 😀

  6 april 2021 at 17:10
  • Reply Suzanne

   Dat kan uiteraard, ja! Zelf vind het wel leuk zo’n wafelpatroon. 🙂

   7 april 2021 at 10:12
 • Reply Eveliene

  Heerlijk met een beetje kala malak en je hebt een lekker broodje dier vrij ei.

  30 augustus 2021 at 15:47
 • reageer