Vegan chicken waffles met spicy maple syrup

Een gerecht als deze bewijst het maar weer: je hoeft écht niets te missen wanneer je voor plantaardig kiest. Lekkere gekruide wafels met krokante stukken ‘kip’ getopt met spicy maple syrup. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 schaal SoFine SoChicken strips
  • olie of plantaardige boter om te bakken *
  • 100 gram vegan sesam strooikaas, kijk hier voor het (supersimpele!) recept
  • 100 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur
  • 1/4 cup/60 ml. appelmoes
  • 4 eetlepels plantaardige ongezoete melk
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • maple syrup
  • flinke snuf rode chilivlokken
  • bosui, in dunne ringetjes gesneden

* je kunt ze ook in de oven bereiden, dan kun je de olie of plantaardige boter natuurlijk achterwege laten

Benodigdheden

  • mixer met deeghaken
  • koekenpan
  • wafelijzer

Bereidingswijze

  • Meng de boter in de mixer luchtig. Meng de vegan sesam strooikaas er door en voeg de appelmoes en plantaardige melk toe.
  • Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel er door.
  • Vet het wafelijzer in met wat olie.
  • Bak de wafels met het beslag volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer.
  • Bak de SoFine SoChicken strips in wat olie of plantaardige boter of bereid ze in de oven.
  • Meng de maple syrup met de rode chilivlokken.
  • Neem 2 borden en leg op ieder bord 1 wafel en 2 SoFine SoChicken strips.
  • Verdeel de spicy maple syrup en ringetjes bosui erover en serveer.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer