Hash browns met spinazie

Toen ik deze hash browns met spinazie onlangs proefde op vakantie in Amerika nam ik me meteen voor  om het thuis na te maken. Ik was er zelf nooit op gekomen om spinazie door hash browns, of door rösti zoals wij het beter kennen, te doen. Zo lekker! 

IHOP

Ik at deze hash browns in IHOP, de bekende restaurantketen in Amerika die vooral bekend staat om de ontbijtjes met wafels. Deze hash browns waren de enige vegan optie op het moment dat ik er was. Niet echt een keus dus, maar gelukkig wel heel lekker! Hieronder zie je Fabien met zijn wafels en rechts mijn bordje hash browns met spinazie. Als je het leuk vind om meer over onze vakantie te lezen, klik dan hier!

Afdrukken

Hash browns met spinazie

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • plantaardige boter en olie, om te bakken
  • 200 gram spinazie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de aardappelen.
  • Doe de geraspte aardappel in een vergiet en spoel ze met water om het zetmeel te verwijderen.
  • Leg een een schone theedoek op het aanrecht.
  • Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte aardappel en spreid het dan over de theedoek.
  • Laat een kwartiertje staan zodat er zoveel mogelijk vocht wordt ontrokken.
  • Verhit wat plantaardige boter en een scheutje olie in een koeken- of hapjespan met goede anti-aanbaklaag.
  • Doe de geraspte aardappel in de pan en druk plat met een spatel.
  • Verhit in een andere pan en klein scheutje olie en verwarm al roerende de spinazie tot het geslonken is.
  • Keer de aardappel na een minuut of 5 en voeg de geslonken spinazie toe.
  • Bak de andere kant ook goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer