Ik heb tijdens mijn vakantie in Amerika zo lekker gegeten! En ik heb ideetjes opgedaan die ik ook toe wil passen thuis. Deze Caesar Salad bijvoorbeeld. In plaats van croutons zaten er stukjes nacho chips door en het kreeg extra bite door kikkererwten, pompoenpitten en quinoa. Waanzinnig lekker!
Ugrean
Ik at de salade in het food court bij Ugrean in the Florida Mall, een groot winkelcentrum in Florida.
Ik was meteen verkocht en nam me voor om deze salade thuis na te maken. Dat is heel goed gelukt! Serveer er naar smaak falafel bij om er een maaltijdsalade van te maken.
Vegan Caesar Salad zoals ik ‘m in Amerika at
Ingrediënten
Scale
dressing
- 100 gram hummus
- 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
- 1 á 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel witte azijn
salade, de hoeveelheden zijn naar smaak
- romaine sla
- rode kool, in dunne reepjes gesneden
- zonnebloempitten
- nachochips, in stukjes
- quinoa, zie notities
- kikkererwten
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Scheur de romaine sla in stukjes en meng met wat rode kool in een grote schaal. Voeg de dressing en overige ingrediënten toe.
- Lekker met falafel erbij voor een maaltijdsalade.
Notities
- edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die aan kaas doet denken. Lees er hier meer over.
- Je kunt quinoa koken of kiezen voor gemak: van Bonduelle zijn er blikjes gekookte quinoa, deze kun je zo toevoegen aan de salade.
Trefwoorden: caesar salade, caesar salad, salade, veganistisch, vegan, vega, vegetarisch
Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!
3 reacties
Oeh ben hier super benieuwd naar, ik sla het recept op!! <3
21 februari 2019 at 12:52Gisterenavond heb ik dit gerecht gemaakt en het was heerlijk!
1 maart 2019 at 09:48Voor hoeveel personen is de dressing?
9 mei 2019 at 21:33