Vegan Caesar Salad zoals ik ‘m in Amerika at

Ik heb tijdens mijn vakantie in Amerika zo lekker gegeten! En ik heb ideetjes opgedaan die ik ook toe wil passen thuis. Deze Caesar Salad bijvoorbeeld. In plaats van croutons zaten er stukjes nacho chips door en het kreeg extra bite door kikkererwten, pompoenpitten en quinoa. Waanzinnig lekker! 

Ugrean

Ik at de salade in het food court bij Ugrean in the Florida Mall, een groot winkelcentrum in Florida.

Ik was meteen verkocht en nam me voor om deze salade thuis na te maken. Dat is heel goed gelukt! Serveer er naar smaak falafel bij om er een maaltijdsalade van te maken.

Afdrukken

Vegan Caesar Salad zoals ik ‘m in Amerika at

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

dressing

  • 100 gram hummus
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 1 á 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel witte azijn

    salade, de hoeveelheden zijn naar smaak

  • romaine sla
  • rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • pijnboompitten
  • nachochips, in stukjes
  • quinoa, zie notities
  • kikkererwten

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Scheur de romaine sla in stukjes en meng met wat rode kool in een grote schaal. Voeg de dressing en overige ingrediënten toe.
  • Lekker met falafel erbij voor een maaltijdsalade.

Notities

  • edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die aan kaas doet denken. Lees er hier meer over.
  • Je kunt quinoa koken of kiezen voor gemak: van Bonduelle zijn er blikjes gekookte quinoa, deze kun je zo toevoegen aan de salade.

Trefwoorden: caesar salade, caesar salad, salade, veganistisch, vegan, vega, vegetarisch

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mariëlle

    Oeh ben hier super benieuwd naar, ik sla het recept op!! <3

    21 februari 2019 at 12:52
  • Reply Mariska

    Gisterenavond heb ik dit gerecht gemaakt en het was heerlijk!

    1 maart 2019 at 09:48
  • reageer