Tater tots

Deze kroketjes bestaan uit geraspte aardappel en komen van oorsprong uit Amerika waar ze ontzettend populair zijn. Wat mij betreft worden ze dat hier ook, want ze zijn superlekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je ze maakt.

Tater Tots

Tijdens mijn vakantie in Amerika begin dit jaar at ik deze tater tots voor het eerst, in Walt Disney World om precies te zijn.

Het werd geserveerd met chili sin carne en vegan geraspte kaas en echt, ik heb mijn vingers er nog net niet bij opgegeten. Wat was dat lekker! Ik dacht dat tater tots gewoon aardappelkroketjes waren zoals wij die kennen. Maar nee, ze zijn veel lekkerder!

Het stond al lang op mijn lijstje om thuis na te maken en dat is er nu eindelijk van gekomen. Probeer het zelf maar eens!

Afdrukken

Tater tots

Benodigdheden

  • rasp
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • stevige pan om in te frituren of een frituurpan
  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olie, om in te bakken

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 7 minuten.
  • Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
  • Rasp de aardappelen.
  • Doe de geraspte aardappel in een theedoek en probeer er zoveel mogelijk vocht uit te knijpen.
  • Doe de geraspte aardappel in een kom en voeg de bloem, knoflookpoeder en uienpoeder toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Schep met een lepel wat van het aardappelmengsel uit de kom en vorm er met je handen een kroketje van. Herhaal tot alle geraspte aardappel op is.
  • Bak de kroketjes een minuut of 3 in hete olie tot ze goudbruin kleuren.
  • Bak er niet teveel tegelijk maar zo’n 5 stuks per keer.
  • Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.

Notities

  • Je kunt de kroketjes van te voren maken en invriezen, ze zijn dan een maand houdbaar.
  • Gebaseerd op dit recept.

Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Isabelle

    Twee keer knoflookpoeder? Of moet een van de twee een ander ingrediënt zijn?

    9 december 2019 at 21:25
    • Reply Suzanne

      Oops, foutje! Dat moest één keer zijn, het andere is uienpoeder!

      9 december 2019 at 22:51

    reageer