Uienringen met dip

Oh boy: deze uienringen zijn lekker! Ik maakte ze in een handomdraai en er komt geen frituurpan aan te pas. Het recept voor de dip erbij vond ik via Pinterest en schijnt net zo te smaken als de saus die je krijgt bij Burger King. Ik ben daar totaal niet bekend mee, maar volgens mijn vriend klopt dat inderdaad. Ik vond het in elk geval smullen met een hoofdletter S!

Ingrediënten voor ongeveer 16 stuks
2 grote uien
bloem
plantaardige ongezoete melk
panko*
peper
zout
knoflookpoeder
paprikapoeder

*dit is Japans broodkruim en kun je bij toko’s kopen en tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en snij de uien in dikke ringen. Haal het binnenste van de uien ringen los en gooi dit weg (of gebruik in een ander gerecht),  deze heb je niet nodig. Strooi wat bloem in een diep bord en wat panko in een ander diep bord en meng peper, zout en chilipoeder (of andere kruiden naar smaak) door de panko. Schenk een laagje plantaardige melk in een kommetje. Haal vervolgens de uienringen door de bloem, de melk en als laatste de panko. Leg de uienringen op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Draai de ringen vervolgens om en bak nogmaals een minuut of tien of tot ze beginnen te kleuren. Op zichzelf heel goed te doen, maar nog lekkerder met onderstaande dip!

Ingrediënten voor de dip
1/2 cup/120 ml. vegan mayonaise
1 1/2 tsp/15 ml. ketchup
1 1/2 tsp/15 ml. mierikswortel
1/2 tsp suiker
1/2 tsp citroensap
1/4 tsp cayennepoeder

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten en laat minimaal een uur in de koelkast staan voor het serveren, zodat alle smaken goed in kunnen intrekken.

Uienringen met dip

Uienringen met dip

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer