Vegan mac and cheese

Mac and cheese is het ultieme comfort food wat mij betreft. Ik maakte een heel lekkere vegan versie! 

Ingrediënten voor 2 porties

  • 160 gram pasta naar keuze zoals grande macaroni van het huismerk van AH
  • 75 gram rauwe cashewnoten, een half uur geweekt in kokend heet water
  • 150 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel
  • 50 gram in blokjes gesneden wortel
  • 45 ml. citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 15 gram edelgistvlokken *
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
  • 500 ml.  water
  • SoFine So Chicken sticks, optioneel maar wel heel lekker hierbij!

* dit geeft gerechten een geur en smaak die op kaas lijkt. Lees er hier meer over!

Bereidingswijze

  • Bereid de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking en week de cashewnoten in kokend heet water zodat ze zacht worden.
  • Kook de aardappel en wortel gaar, giet af en laat iets afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten behalve de pasta in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Verwarm de saus in een pan, blijf goed roeren. De saus zal dikker worden tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit wanneer het begint te bubbelen.
  • Voeg de pasta toe en meng door de saus.
  • Lekker met deze vegan Parmezaanse kaas of deze vegan sesam strooikaas.
  • Ik at er de So Chicken sticks van SoFine bij. Smaakt heel goed samen, ultiem comfort food!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Jessica J.

    SoFine is – pun intended! – zo’n fijn merk! Dit recept sla ik even op, want ik ben dol op mac ‘n’ cheese! ♥

    28 september 2018 at 12:58
  • reageer