Roze koeken (vegan en glutenvrij!)

Al eerder maakte ik een vegan versie van de bekende roze koek. Deze versie is een heel stuk meer verantwoord doordat er een stuk minder suiker in zit én deze roze koeken zijn glutenvrij. 

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 90 gram glutenvrij meelmix, zoals deze
  • 90 gram quinoavlokken van Meesters van der Halm
  • 90 gram agavesiroop
  • 1/2 cup/120 ml. appelmoes, eventueel zelfgemaakt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder, bijvoorbeeld de zakjes van van Dr. Oetker zijn glutenvrij
  • kokosolie, om in te vetten

glazuur

Maak zelf glazuur, dan heb je 300 gram poedersuiker en enkele eetlepels frambozensap nodig, dit maak je door frambozen door een zeef te drukken met een vork, zodat je de pitjes er uit laat. Goed mengen en je hebt roze glazuur! Je kunt ook bietensap gebruik en of rode kleurstof met wat water uit de winkel. Let dan wel op dat er geen E120 in de kleurstof zit, dat is namelijk niet vegan.

Benodigdheden

  • bakkwastje, om in te vetten
  • muffinblik

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het meel met de quinoavlokken, agavesiroop, appelmoes, vanille extract en bakpoeder.
  • Vet 8 holtes van het muffinblik in.
  • Verdeel het beslag over het muffinblik voor 8 stuks voor ongeveer drie kwart per holte. Strijk het beslag met een lepel glad.
  • Bak de koeken voor 20 minuten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Snij eventueel een gedeelte van de bovenkant eraf, zodat de bovenkant plat is. Tijdens het bakken kunnen de koeken bol worden aan de bovenkant en dit bovenste gedeelte kan taai worden.
  • Maak het glazuur en smeer een laag over iedere koek en laat drogen.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Meester van der Halm.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer