Chilli fries

We kennen allemaal een patatje speciaal, met pindasaus: in Amerika gaan ze een stapje verder en scheppen ze bij het gerecht chilli fries nog eens een mengsel van bonen, gehakt en kaas erover. En waarom ook niet: het is ook gewoon hartstikke lekker! Ik maakte een vegan versie en deze hebben we nu inmiddels meerdere keren gegeten. So good!

Ingrediënten voor 4 porties
friet voor 4 personen *
olie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
1 wortel, in blokjes
schaaltje vegan gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel chilivlokken
zwarte peper
zeezout
1 blik van 400 gram tomatenblokjes
1 blik van 400 gram kidneybonen
bosuitje, in dunne ringetjes
vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van Wilmersburger
Vegan zure room of vegan zuivel **

* ik vind friet met schil het lekkerst hierbij: deze bijvoorbeeld. Maar natuurlijk kun je ook voor andere friet kiezen, van zoete aardappel bijvoorbeeld!
** ik gebruikte Alpro Go On: dit is een plantaardig alternatief voor kwark en kwam voor mij persoonlijk dicht in de buurt van zure room

Bereidingswijze
Bereid de friet. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel voor een minuut of 5 tot ze zacht beginnen te worden. Voeg het vegan gehakt, de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe en breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de kidneybonen toe en kook een paar minuten mee. Verdeel de friet over de borden of kommen en schep het bonenmengsel erover. Garneer met de bosuitjes, geraspte kaas en zure room.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer