Fissler SensoRed koekenpan

Door de jaren heen ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat goede pannen een onmisbare basis is in de keuken. Toen ik eenmaal het verschil merkte tussen het bakken in een goedkope merkloze koekenpan en in een kwaliteitspan met goede anti-aanbaklaag wilde ik op dat vlak niet meer terug. Ik was dan ook heel benieuwd naar de SensoRed pan die ik mocht uitproberen. Deze pan heeft een thermo-gevoelige binnenlaag waarbij je kunt zien wanneer de ideale baktemperatuur is bereikt.

Eerste indruk
Wat een mooie, stoere pan! Het spreekt me meteen aan en ik vind de pan opvallend licht! Want hij oogt een stuk zwaarder: fijn dat dat niet zo blijkt te zijn. Wel de power, niet het zware gewicht.

Werking
Deze pan is voor alle warmtebronnen inclusief inductie geschikt danzij de CookStar universeelbodem. Deze bodem met ster-reliëf zorgt voor een optimale warmte verdeling en dat de pan vlak blijft en er zonder problemen gewisseld kan worden tussen verschillende warmtebronnen.

Tofu
Het eerste dat ik in deze pan ga bereiden is tofu: ik heb gebakken blokjes nodig voor in een gerecht en iedereen die wel eens tofu heeft gebakken weet hoe lastig dit kan zijn. Een pan met een goede anti-aanbaklaag is hierbij een must. Een uurtje voor ik de tofu ga bakken laat ik het blok eerst goed uitlekken. Hier zijn speciale persen voor, maar ik wikkel het blok in een schone theedoek en leg het tussen twee borden. Op het bovenste bord zet ik een zwaar boek, zodat het vocht uit het blok wordt geperst. Daarna snij ik de tofu in blokjes. Klaar om te bakken!

SensoRed
De antikleeflaag van deze pan is in koude staat marsalakleurig bedekt met een donkerrood vlekkenpatroon. Zodra de pan de juiste temperatuur heeft bereikt wordt de complete laag donkerrood van kleur waardoor het vlekkenpatroon niet langer zichtbaar is: klaar om de tofu te bakken! Ik bak de tofu in wat zonnebloemolie en dit gaat verrassend snel: sneller dan de pan die ik normaal gebruik. Het spettert wel net zoals in andere pannen, maar dat is bijna niet tegen te houden. Ik vind deze pan superfijn! De tofu is mooi krokant gebakken en heeft een bruine kleur. Precies goed! Na deze tofu bak ik er ook wat wokgroenten in en ook dat gaat supersnel. Handig om te zien dat de temperatuur op peil is: dat is normaal gesproken altijd maar een beetje gokken.

Afwassen
Na gebruik was ik de pan af met heet water en een klein beetje afwasmiddel. Daarna vet ik de pan licht in met wat olie, zo blijft de anti-kleeflaag in optimale conditie.

Mooi cadeau
Naast dat je jezelf met deze pan een groot plezier doet, is dit ook echt een ideaal cadeau om te geven!

Kookpunt
Deze Fissler SensoRed koekenpan heb ik gekregen van Kookpunt.

Dit artikel is in samenwerking met Kookpunt geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer