Nana Chunky Monkey

Een slankere variant op de bekende ijssoort met chocolade, fudge en walnoten. Neem gerust een bolletje of twee, want dit ijs is op basis van nana cream dat uit bevroren banaan bestaat. Hee, je moet aan je twee stuks fruit per dag komen, right? 🙂

Ingrediënten
4 rijpe bananen, in plakjes ingevroren
een scheutje vanille extract
240 ml. plantaardige melk
handje walnoten, grof gehakt
cacao nibs* of pure chocolade in kleine stukjes gehakt

* dit zijn hele kleine stukjes cacao. Ik koop ze zelf bij de Aldi, daar kun je ze op de groentenafdeling vinden bij andere superfoods. Heel betaalbaar en gewoon prima!

Benodigdheden
blender of keukenmachine – ik gebruik al lang een kleine krachtpatser voor zaken als dit ijs. Ik schreef er deze review over.
brood/bak of ijsblik

Bereidingswijze
Meng de bananen, vanille extract en melk in een blender of keukenmachine tot er geen stukjes bananen meer zijn en het een romig mengsel is geworden. Schenk dit mengsel in een brood/bak/ijsblik en voeg de walnoten en cacaonibs of chocolade toe. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.

Belangrijk
Het is niet aan te raden om dit nadat je het uit de vriezer hebt gehaald weer in te vriezen: het wordt dan keihard en niet meer zo luchtig. Maak dus zoveel als je denkt te gaan eten. Oh en mocht je het je afvragen waar ik die te schattige ijsschaaltjes vandaan heb? Typisch zo’n schat van een vondst bij de kringloop! Gotta love secondhand!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Eef

  Haha, ik las ‘gehakt’ als laatste ingrediënt!

  5 april 2018 at 19:16
 • Reply Sanne

  hoeveel ijs maak je als je de hoeveelheden uit dit recept volgt? (of hoeveel bolletjes)

  18 april 2018 at 15:09
 • reageer