Vega fish and chips

Fish and chips is een typisch Brits gerecht dat bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis in combinatie met friet. Meestal wordt er kabeljauw of schelvis voor gebruikt, maar ik bewijs met deze versie dat een vis-vrije fish and chips ook heel erg lekker kan zijn!

Om te beginnen heb ik leuk nieuws: ik mag mezelf vanaf nu foodblogger van I-KOOK noemen en daar ben ik best een beetje trots op! Bij I-KOOK kun je in bijna 20 winkels door heel Nederland terecht voor keukens voor ieder budget en voor uiteenlopende stijlen. Stap je bij een vestiging van I-KOOK binnen, dan wordt je begeleid door één van de keukencoaches die je persoonlijk begeleiden bij het oriënteren van de keuken van jouw dromen.

Ik vind het super leuk om vega en vegan gerechten op deze manier via een groot platform als dat van I-KOOK te verspreiden. Ik hoop hiermee aan nog meer mensen te laten zien dat gerechten zonder vlees en vis helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn, integendeel! En ook dat je al helemaal niets hoeft te missen als je het goed aanpakt: kijk maar eens naar deze lekker vega fish and chips. Enjoy!

Ingrediënten voor 3 stukken ‘vis’
blok tofu naturel 375 gram
nori vel (gedroogd zeewier)
citroensap
75 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
flinke snuf kurkuma (voor een goudgele kleur)
50 ml. bier
50 ml. bruisend water
1 – 2 eetlepels dijon mosterd
olie om in te frituren
patat
citroen in partjes, om te serveren

Bereidingswijze
Laat het blok tofu goed uitlekken. Leg het blok, liefst gewikkeld in een schone theedoek, tussen twee borden en zet er iets zwaars op en laat het zo minimaal een half uur staan. Dep het zo veel mogelijk droog met keukenpapier en snij in de lengte in drie gelijke plakken. Knip uit het nori vel drie stukken die passen op de plakken tofu, knip de bovenkant van de vellen rond af, zodat het nog meer ‘echt’ lijkt. Leg de nori op de tofu, snij de tofu buiten het nori-vel er af. Besprenkel de norivellen met wat citroensap en druk goed aan met je vingers. Maak het beslag door de bloem met bakpoeder, zout en kurkuma te mengen. Voeg het bier en water toe en meng goed door, is het beslag te dun voeg dan wat meer bloem toe en is het te dik, schenk er dan wat meer water bij. Voeg dan de mosterd toe en roer goed door het mengsel. Haal de plakken tofu door het beslag en laat deze voorzichtig in de frituurolie zakken. Frituur tot de tofu goudbruin is geworden en laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met patat en een partje citroen.

Dit artikel heb in samenwerking met I-KOOK geschreven.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer