Fruit crumble met yoghurt

Ontbijten schiet er te vaak bij in bij veel mensen. Maak dit lekkere ontbijtje van te voren klaar: dan hoef je er ’s ochtends alleen wat van in een schaaltje te scheppen met wat (soja) yoghurt. Warm is natuurlijk het lekkerst, maar koud kan ook prima. En: varieer vooral met verschillende soorten seizoensfruit! Ook lekker met een bolletje ijs als dessert.

Ingrediënten voor 6 porties
100 gram havermout
45 gram gemalen amandelen
45 gram amandelen
20 gram kokosbloesemsuiker
2 theelepels kaneel
50 gram kokosolie, niet gesmolten
fruitvulling
4 nectarines
200 gram aardbeien
sap van 1/2 citroen
10 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de nectarines en snij in partjes en verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze doormidden. Meng met het citroensap, kokosbloesemsuiker en kaneel en doe dit mengsel in een ovenschaal. Meng de havermout, amandelen, kokosbloesemsuiker en kaneel in een aparte schaal. Voeg dan met je handen beetje bij beetje de kokosolie toe aan het havermout mengsel, tot het een kruimelige structuur heeft. Verdeel dit over het fruit in de ovenschaal en bak 30-35 minuten in de oven tot de bovenste laag begint te kleuren. Laat iets afkoelen en serveer met (plantaardige) yoghurt. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer