Vegan budget recept #5: chilli fries

In dit vijfde deel van deze serie met goedkope vegan gerechten staat chili fries centraal. We kennen allemaal een patatje speciaal, met pindasaus: in Amerika gaan ze een stapje verder en scheppen ze bij het gerecht chilli fries nog eens een mengsel van bonen, gehakt en kaas erover. En waarom ook niet: het is ook gewoon hartstikke lekker! Ik maakte een vegan versie en deze hebben we nu inmiddels meerdere keren gegeten. So good!

Goedkope ingrediënten

Bij Lidl kocht ik onder andere de tomatenblokjes, kidneybonen, bosuitjes en geraspte plantaardige kaas en haverfraîche. Dat scheelt aanzienlijk met A-merken! En bij Aldi kocht ik van het huismerk een schaaltje vegan gehakt voor maar € 1,49. Het loont dus om in verschillende supermarkten boodschappen te doen.

Afdrukken

Vegan budget recept #5: chilli fries

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • patat voor 4 personen, bijvoorbeeld verse boerenfriet van Lidl
  • olie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • schaaltje vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van Aldi
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chilivlokken
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blik van 400 gram kidneybonen
  • bosuitje, in dunne ringetjes
  • vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van het huismerk van Lidl
  • plantaardige crème fraîche, bijvoorbeeld van het huismerk van Lidl

Bereidingswijze

  • Bereid de patat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel voor een minuut of 5 tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg het vegan gehakt, de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe en breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kidneybonen toe en kook een paar minuten mee.
  • Verdeel de friet over borden of kommen en schep het bonenmengsel erover.
  • Garneer met de bosuitjes, vegan geraspte kaas en plantaardige crème fraîche.

Wil je nog meer vegan budget recepten zien? Neem een kijkje hieronder naar de andere delen in deze serie.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply claudia

    jummm!!ziet er heerlijk uit ga ik zeker een keertje testen






    6 december 2021 at 12:25
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star