Vegan budget recept #2: Mexicaanse schotel met tortilla chips

Omdat ik steeds meer vraag kreeg naar betaalbare recepten voor de kleinere portemonnee, heb ik besloten er een aparte rubriek voor aan te maken: vegan budget recepten! Al eerder kon je de lekkere snelle curry met courgette en kikkererwten zien en nu is het tijd voor deel 2: een heerlijke en makkelijke Mexicaanse schotel. 

Ik kreeg ook vaak het verzoek om de prijzen er bij te vermelden. Dat zal ik dan ook vanaf nu doen bij de recepten in deze rubriek, maar wel met de grote maar erbij dat de prijzen natuurlijk kunnen veranderen en per supermarkt verschillen. Daarom is het echt een richtprijs.

Hak groentenschotel

Ik heb voor dit recept een makkelijke shortcut gebruikt: een groenteschotel van Hak. Meestal bevatten kant en klare groentenmixen die je alleen nog hoeft op te warmen een heleboel zout en chemische toevoegingen, maar over deze nieuwe (vegan!) lijn van Hak ben ik heel enthousiast. Dit zijn de ingrediënten: groenten in wisselende verhoudingen 83% (tomaat, tomatenpuree, rode paprika 11%, doperwt 10%, groene paprika, ui, mais 7%), water, knoflook, azijn, kruiden en specerijen (komijnzaad, oregano 0,1%, tijm, jalapenopeper, zwarte peper, paprikapoeder, cayennepeper, laurier), rode chilipeper 0,6%, maiszetmeel, olijfolie, zeezout.

Afdrukken

Mexicaanse schotel met tortilla chips – totaal € 6,77 per persoon € 1,69

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Totaal € 6,77 per persoon € 1,69

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen

Ingrediënten

  • scheut olie of boter, om in te bakken € 0,10
  • Hak Mexicaanse groenteschotel in stazak € 2,99
  • AH huismerk voorgekookte krieltjes 600 gram € 0,90
  • Vivera plantaardige kipstukjes 175 gram € 2,19
  • AH huismerk tortilla chips naturel 150 gram € 0,59

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie of plantaardige boter in een hapjespan of wok. Bak de krieltjes een minuut of 5 en schep regelmatig om.

Knip of snij de kipstukjes in kleinere stukjes en bak deze een paar minuten mee tot ze beginnen te kleuren.

Voeg de Mexicaanse groenteschotel toe en verwarm een paar minuten mee.

Serveer met tortilla chips.

Wil je nog meer vegan budget recepten zien? Neem een kijkje hieronder naar de andere delen in deze serie.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Jenn

    Lekker, snel, makkelijk, goedkoop en je kan er echt helemaal niks fout aan doen! Ik ben fan!






    23 december 2018 at 21:56
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star