Makkelijke budget-friendly éénpansgerecht met aardappeltjes, sperzieboontjes en vegan balletjes

De laatste tijd maak ik steeds vaker een éénpansgerecht: een ideale manier om zowel tijd, geld als energie te besparen. In dit artikel laat ik je één van mijn favoriete combinaties zien: aardappeltjes, sperzieboontjes en vegan gehaktballetjes. Supersnel klaar en heel lekker!

Producten die ik gebruikte

Natuurlijk kun je ook zelf aardappelen en sperziebonen zelf voorkoken, alleen kost dat wel meer energie en extra pannen. Je kunt ook voor gemak gaan en qua prijs komt het ongeveer op hetzelfde neer.

  • Albert Heijn bakaardappeltjes € 0,95 per zak van 500 gram
  • Aldi vegan balletjes € 1,59 per schaaltje

Goede anti-aanbaklaag

Belangrijk is het wel om een pan met goede anti-aanbaklaag te gebruiken. Ik gebruik sinds kort de Tasty+ wok van Brabantia en die is zo fijn: omdat de pan van aluminium is gemaakt wordt de warmte snel en goed gespreid. En dankzij de met titanium versterkte anti-aanbaklaag bakt het eten niet aan in de pan.

Afdrukken

Budget-friendly éénpansgerecht met aardappeltjes, sperzieboontjes en vegan balletjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 zakken van 500 gram bakaardappeltjes
  • 400 gram sperzieboontjes
  • 2 schaaltjes vegan gehaktballetjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne ringen.
  • Hak of snij de knoflook fijn.
  • Bak de knoflook een minuutje in de olie.
  • Voeg de sperzieboontjes, aardappeltjes, vegan gehaktballetjes en paprika erbij.
  • Goed mengen en dan ongeveer 10 minuutjes op zacht vuur.
  • En dan de paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder en peper en zout naar smaak erbij en bak alles nog 5 minuten door.
  • Heb je over? Dit gerecht kun je goed afgesloten in de koelkast nog enkele dagen bewaren. Je hoeft het dan alleen even op te bakken en goed te verwarmen.

Dit artikel is in samenwerking met Brabantia tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star