Vegan rookkaas crackers

Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd omgetoverd tot knapperige cracker. Kan dat ook vegan? Hell yes! Ik laat je in dit artikel zien hoe eenvoudig.

Vegan rookkaas

Ik besprak deze nieuwe vegan Melt Me smoky plakken kaas van WildWestLand onlangs in het nieuwste deel van de serie vegan in de supermarkt op YouTube. Ik was niet zo enthousiast over hoe ‘ie smolt in een tosti, hoewel ik de smaak wel heel goed vond. En tot mijn verbazing leken de plakken precies op rookkaas. En toen bedacht ik me vanmiddag ineens: zou dat nou werken, op die manier in de magnetron zoals ik vroeger deed?

Methode

Het is heel eenvoudig. Leg een plak vegan rookkaas op een stuk bakpapier en vouw het dicht. Verwarm 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron en zie daar: een krokante cracker! Zo onwijs lekker! Zelfs Fabien, kaaseter in hart er nieren vond het superlekker en had er een goed idee mee: tussen een broodje vegan burger voor een knapperige bite! Dat gaan we dus zeker nog proberen.

Video

Bekijk mijn video van deze ontdekking op TikTok. Volg je me daar al? 🙂

@wateetjedanwel Vegan rookkaas crackers met de Melt Me Smoky van @wildwestland 🤯🧀🌱🥰 Net zo knapperig als de versie die ik maakte met dierlijke rookkaas toen ik nog vegetariër was! #vegantok #vegannl #rookkaascrackers #wildwestland #vegankaas #veganhack #wateetjedanwel ♬ original sound – .

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Lot

  Hij ziet er inderdaad precies hetzelfde uit als mijn “gewone” rookkaas.

  25 oktober 2022 at 17:45
 • Reply Nynke

  Dit is dus echt heel erg lekker. Al een paar keer gemaakt. Echt super simpel en verslavend lekker

  21 januari 2023 at 17:01
 • reageer