Kringloop, tweedehands en vintage #6: Betje Krul in Rotterdam

Steeds vaker kies ik voor tweedehands kleding. Ik vind het zoveel fijner om iets te dragen dat zo een tweede leven krijgt dan iets gloednieuws uit de winkel te kopen. In dit artikel lees je over mijn bezoek aan vintage kledingwinkel Betje Krul in Rotterdam.

Betje Krul

Deze vintage winkel is gelegen aan de leuke Zwaanshals op wandelafstand van het centrum en je kunt er terecht voor vintage kleding en accessoires uit de jaren ’40, ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90, echt voor ieder wat wils dus! De collectie is met zorg uitgezocht door eigenaresse Marcella Hessels. Nadat Marcella in 2016 een goedlopende webshop met vintage kleding begon in 2018 zette ze dat voort in de pop-up store aan de Zwaanshals, wat inmiddels de vaste locatie van de winkel is geworden. Betje Krul is een begrip in Rotterdam!

Forget the rules, if you like it, wear it

Dat staat te lezen op het bord voor de deur. En dat matcht met de sfeer die de winkel uitstraalt: iedereen is hier welkom. De kleding is er in alle maten en stijlen en voor jong en oud. Het is vrolijk en met oog voor detail ingericht en alle kleding oogt schoon en in zeer goede staat. En over de paskamer maakte ik Marcella meteen een compliment: wat is het fijn om kleding te passen in een pashokje met prettig zacht licht in plaats van felle tl verlichting!

Oog voor de klant

Ik heb letterlijk alles in de winkel in mijn handen gehad, want ik nam de tijd om alles goed te bekijken. ‘Ik laat de klanten altijd eerst zelf een rondje doen, en dan zie ik waar zij voor kiezen. Dan kan ik inschatten wat er nog meer bij ze past’, vertelde Marcella terwijl ze me nog een aantal items kwam brengen in de paskamer nadat ik één en ander had gepast. En inderdaad, het waren kledingstukken waar ik zelf compleet overheen had gekeken maar nu ik ze aantrok er ineens heel anders naar keek. Marcella heeft er echt oog voor!

Eigenaresse Marcella

Vrolijke insta-sales

Woon je niet in Rotterdam of koop je liever online? Dan kun je via de vrolijke Insta-sales op Instagram zien hoe Marcella inclusief dansjes de kleding showt. Je kunt dan via een privé bericht jouw gewenste kledingstuk(ken) kopen.

Goed geslaagd

Ik mocht iets moois uitkiezen van Marcella waar ik natuurlijk geen nee tegen zei! Met maar liefst drie mooie vintage jurken ging ik weer richting huis, waaronder die je hieronder op de foto ziet. Ik ben er ontzettend blij mee.

Meer informatie

Ook een kijkje nemen bij Betje Krul? Doen!

Betje Krul
Zwaanshals 344
3035 KS Rotterdam
Instagram

Van woensdag t/m zaterdag 12.00 uur – 17.00 uur geopend

Dit artikel is onderdeel van een serie, bekijk hieronder de andere delen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer