Pasta Alfredo is een Italiaans pasta gerecht dat van origine bestaat uit fettuccini met boter en Parmezaanse kaas. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met een plantaardige romige kaassaus, plakjes plantaardige kipfilet en voor wat meer groen een handje erwten erdoor. Geen lichte hap, maar wel ideaal voor de feestdagen.
Tagliatelle
Voor dit gerecht gebruikte ik tagliatelle. Deze is vrijwel altijd gemaakt met ei, dus goed opletten wanneer je het koopt! Deze soorten zijn vegan:
- Jumbo biologische naturel tagliatelle
- Smaakt spelttagliatelle
- Peak’s glutenvrije tagliatelle
Vegan pasta Alfredo
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- tagliatelle of andere pasta voldoende voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- 2 teentjes knoflook
- 320 ml. plantaardige ongezoete melk
- 125 gram plantaardige Parmezaanse kaas, plus extra om te bestrooien
- 120 gram plantaardige roomkaas naturel
- 100 gram diepvrieserwten
- zwarte peper
- 1 schaal Vivera plantaardige kipfilets
Bereidingswijze
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook in de laatste drie minuten de diepvrieserwten mee.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook een minuutje.
- Voeg de bloem toe en beetje bij beetje de plantaardige melk terwijl je roert met een garde.
- Laat een minuutje al roerende zachtjes koken.
- Voeg 125 gram vegan geraspte Parmezaanse kaas toe en plantaardige roomkaas en laat smelten.
- Breng op smaak met zwarte peper en voeg de gekookte tagliatelle en erwten toe.
- Bak de vegan kipfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij in repen.
- Verdeel de tagliatella over de borden en verdeel de reepjes vegan kipfilet erover.
- Verdeel de rest van de vegan geraspte Parmezaanse kaas erover en serveer.
geen reacties