Vegan pasta Alfredo
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- tagliatelle of andere pasta voldoende voor 4 personen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bloem
- 2 teentjes knoflook
- 320 ml. plantaardige ongezoete melk
- 125 gram plantaardige Parmezaanse kaas, plus extra om te bestrooien
- 120 gram plantaardige roomkaas naturel
- 100 gram diepvrieserwten
- zwarte peper
- 1 schaal Vivera plantaardige kipfilets
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook in de laatste drie minuten de diepvrieserwten mee.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook een minuutje.
- Voeg de bloem toe en beetje bij beetje de plantaardige melk terwijl je roert met een garde.
- Laat een minuutje al roerende zachtjes koken.
- Voeg 125 gram vegan geraspte Parmezaanse kaas toe en plantaardige roomkaas en laat smelten.
- Breng op smaak met zwarte peper en voeg de gekookte tagliatelle en erwten toe.
- Bak de vegan kipfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij in repen.
- Verdeel de tagliatella over de borden en verdeel de reepjes vegan kipfilet erover.
- Verdeel de rest van de vegan geraspte Parmezaanse kaas erover en serveer.