Afdrukken

Vegan budget recept #5: chilli fries

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • patat voor 4 personen, bijvoorbeeld verse boerenfriet van Lidl
  • olie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • schaaltje vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van Aldi
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chilivlokken
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blik van 400 gram kidneybonen
  • bosuitje, in dunne ringetjes
  • vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van het huismerk van Lidl
  • plantaardige crème fraîche, bijvoorbeeld van het huismerk van Lidl

Bereidingswijze

  • Bereid de patat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel voor een minuut of 5 tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg het vegan gehakt, de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe en breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kidneybonen toe en kook een paar minuten mee.
  • Verdeel de friet over borden of kommen en schep het bonenmengsel erover.
  • Garneer met de bosuitjes, vegan geraspte kaas en plantaardige crème fraîche.