Vegan brownies

Brownies kun je op vele manieren bereiden. Met bieten, met Nutella, met zoete aardappel of raw, zonder dat er een oven aan te pas komt. Deze keer maakte ik ze op basis van mijn zelfgemaakte appelmoes! Appelmoes is een heel goede vervanger voor ei en je proeft er niks van!

Ingrediënten
250 gram appelmoes, zelfgemaakt of uit een pot
1 theelepel vanille extract
35 gram cacaopoeder
100 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel baking soda
60 gram suiker
90 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
70 gram walnoten, grof gehakt

Benodigdheden
Vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Meng de appelmoes met vanille extract in een kom. Voeg de cacaopoeder, meel en baking soda er aan toe en meng de suiker, chocolade en walnoten er door. Schep het beslag in het bakblik en bak voor 30 minuten in de oven en laat 10 minuten in het bakblik afkoelen. Laat het verder afkoelen op een rooster. Snij in vierkantjes. Een paar dagen te bewaren in een goed afgesloten doos in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply VeganChic

    🙂

    9 november 2020 at 16:43
  • reageer