Je eigen schilderij maken bij Paintbar

Schilderen: ik kon me niet herinneren dat ik dat voor het laatst heb gedaan. Het had een licht intimiderend hoge drempel voor me: schilderen, daar moet je toch waanzinnig creatief voor zijn aangelegd? En al dat materiaal, daar heb je onwijs veel voor nodig, kost hartstikke veel geld. Toch? Dat beeld is nu helemaal bijgesteld nadat ik in een paar uur tijd een wit canvas omtoverde naar mijn eigen kunstwerk tijdens een workshop georganiseerd door Paintbar.

Ik nam de uitnodiging om één van de events van Paintbar bij te wonen van harte aan. Fabien ging gezellig mee en samen bekeken we de website. We kozen voor een event met thema Côte d’Azur, dat gehouden werd op een locatie in onze stad Rotterdam. Op woensdagavond 21 juni ging het gebeuren. De voor ons onbekende locatie bleek een mooie ontdekking: op een wat afgelegen terrein op loopafstand van metrostation Marconiplein, een buurt waar we totaal niet bekend zijn, is Uit Je Eigen Stad gelegen: deze kennen we al van de locatie op Rotterdam Centraal. Wat een supertoffe plek! Het doet denken aan de Fenix Food Factory: heel hip en industrieel en er hangt een fijne, relaxte sfeer. Hier gaan we zeker nog eens naar toe!

Ready to roll!

Eigen invulling
Rond half acht waren alle deelnemers gearriveerd en nam iedereen plaats aan de tafels die stonden opgesteld. We mochten allemaal kwasten uit kiezen en de verf stond al klaar. De artist die vanavond ons zou begeleiden van wit canvas tot kunstwerk, sprak ons toe terwijl ze voor twee canvassen stond: een witte en één zoals het eindresultaat zou kunnen zijn. Zou kunnen zijn: wanneer je totaal andere kleuren of er zelfs een heel andere invulling aan wilde geven, was dit geen probleem. Ik besloot het als complete newbie maar op safe te spelen en volgde zo nauwkeurig als ik kon de instructies. Dat liet ik iets verder op in de sessie wat meer varen en koos voor andere kleuren en lijnen.

Hoog tempo
Het is hard werken: het tempo ligt best hoog. Dit heeft als voordeel dat er geen tijd is om na te denken of je iets wel of niet moet doen, er is geen ruimte voor twijfel. Hierdoor is het makkelijker maar gewoon je gevoel te volgen en dat komt naar mijn idee het kunstwerk uiteindelijk ten goede: het is echt iets dat jij hebt neergezet op deze manier.

Fijne sfeer
Hoewel het tempo behoorlijk hoog ligt, is de sfeer wel relaxed te noemen.

Hapjes
Het is bij sommige events mogelijk om een Paintbar dinner deal bij te boeken: dan kun je rekenen op lekkere hapjes. Wij kregen bij de uitnodiging van Paintbar twee drankjes per persoon en allebei een hapje. Ik had niet doorgegeven dat ik vegan ben, maar dit was voor Uit Je Eigen Stad geen probleem: de medewerkster zou wel iets regelen beloofde ze. En dat deed ze: ik was onder de indruk van deze improvisatie on the spot: hoe goed ziet dit er uit?

Creatief
Zowel Fabien en ik hadden het heel erg naar onze zin: voor we het wisten was de tijd om en op ons canvas geen spoortje wit meer te bekennen!

Loterij
Tijdens het event was er een mogelijkheid om mee te doen aan een loterij, waarbij je nog een schilderij kon winnen. Het enige wat je hiervoor hoefde te doen was inchecken op het event op Facebook. Uiteraard wilden we wel mee doen en kregen we een lootje met nummer. Het winnende lootje was die van Fabien: hij ging met een schilderij met daarop Dikke Vriendinnen naar huis! Superleuk: de hoofdkleur rood kleurt helemaal mooi bij de keuken.

Het schilderij moet nog opgehangen worden, voor nu staat ‘ie even achter de polonaise koeien

Oordeel
Ik wist van te voren eigenlijk niet echt wat ik moest verwachten van deze avond: met mijn 0,0 ervaring in schilderen had ik er een hard hoofd in dat ik tevreden zou zijn met het resultaat. Maar dat ben ik wel, ik vind het een vrolijke boel geworden. Ook die van Fabien is goed geslaagd en we hebben besloten ze allebei een mooi plekje in huis te geven. Mijn oordeel is heel positief: dit is echt een leuke manier om je creatieve kant aan te wakkeren, een leuke avond uit te hebben en nieuwe dingen te ontdekken. Leuk om samen met je partner te doen, met een groep vriendinnen, als vrijgezellen-uitje of gewoon: voor de zomaar. Ook is het heel geschikt om in je eentje naar toe te gaan indien je geen geïnteresseerden kunt vinden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Paintbar. Er zijn allerlei soorten events beschikbaar: zoals Dikke Vriendinnen en I Love Holland.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer