Sloppy Joes

Van dit typisch Amerikaanse gerecht is het onduidelijk wat precies de oorsprong is. Ach, maakt ook niet uit: feit is dat het een heerlijk broodje is. Uiteraard is dit de veganized versie en is het gehakt vervangen door deels plantaardig gehakt en linzen. Het is bijna onmogelijk om dit broodje zonder knoeien te eten, vandaar ook de naam: sloppy oftewel slordig. Lekker met gebakken uienringen!

Ingrediënten Sloppy Joes voor 8 broodjes

  • 1 schaaltje vegan gehakt
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik 400 gram tomatenblokjes
  • 1/2 doosje cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 150 ml. water
  • 1 blik 400 gram linzen, uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 8 hamburgerbroodjes *

* de voorverpakte hamburgerbroodjes van AH bij de afbakbroodjes zijn vegan

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook voor een minuut of twee. Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, cherrytomaatjes, balsamico azijn, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en water toe en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Verwarm de linzen dan nog een paar minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en grill de helften met de snijkant naar beneden in een grillpan.
  • Beleg de broodjes met het linzen mengsel en serveer. Het mengsel smaakt ook lekker in een wrap!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer